07/08/2020 15:19:35
27.8.2011

Συγχώνευση Alpha Bank-Eurobank

Συγχώνευση Alpha Bank-Eurobank - Media

Ιστορική συμφωνία έκλεισε σήμερα με την  Alpha Bank και την Eurobank να ενώνουν τις δυνάμεις τους ανοίγοντας το δρόμο για τη δημιουργία του μεγαλύτερου τραπεζικού ομίλου στη χώρα. Σε αυτή τη νέα τράπεζα θα μετέχουν και επενδυτικά κεφάλαια από το Κατάρ.

Η συμφωνία, αποτελεί την πρώτη μεγάλη κίνηση στον τραπεζικό κλάδο στο πλαίσιο των ραγδαίων αλλαγών που πυροδοτούν η οικονομική κρίση και οι μεγάλες κεφαλαιακές ανάγκες που προκύπτουν από τη συμμετοχή των τραπεζών στο πρόγραμμα ανταλλαγής ομολόγων του ελληνικού δημοσίου και του ελέγχου που πραγματοποιεί στα δανειακά τους χαρτοφυλάκια η BlackRock.

Στο Δ.Σ. του νέου τραπεζικού σχήματος θα μετέχουν πέντε μέλη από κάθε μία τράπεζα, ενώ τη θέση του προέδρου θα αναλάβει ο νυν πρόεδρος της Alpha Bank κ. Γιάννης Κωστόπουλος, ενώ θα προβλέπονται και δύο θέσεις διευθυνόντων συμβούλων.

ΣΧΟΛΙΑ

Το "Π" σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.