25/09/2018 03:17:49

Η «απάντηση» χωρών της ΕΕ στις προτάσεις Γιούνγκερ: Δεν συμφωνούμε με τις διαιρέσεις εντός της Ένωσης

Η «απάντηση» χωρών της ΕΕ στις προτάσεις Γιούνγκερ: Δεν συμφωνούμε με τις διαιρέσεις εντός της Ένωσης - Media

 Πολωνία, η Τσεχία, η Σλοβακία και η Ουγγαρία καλούν σήμερα την Ευρωπαϊκή Ένωση με κοινή δήλωσή τους να αντιμετωπίζει ισότιμα όλα τα κράτη μέλη, καθώς πλησιάζει η επετειακή σύνοδος της ΕΕ στις 25 Μαρτίου στη Ρώμη, κατά την οποία θα εξεταστεί το μέλλον της Ευρώπης.

«Δεν συμφωνούμε με διαιρέσεις στην Ευρωπαϊκή Ένωση και δεν θα συμφωνήσουμε ποτέ με οποιεσδήποτε διαιρέσεις, επειδή αυτή είναι η ασφαλέστερη οδός για την αποδυνάμωση της Ευρώπης», δήλωσε σε συνέντευξη Τύπου η πολωνή πρωθυπουργός Μπεάτα Σίντλο έπειτα από συνομιλίες που είχε με τους πρωθυπουργούς της Σλοβακίας, της Τσεχίας και της Ουγγαρίας.

«Είναι σημαντικό για εμάς οι μεταρρυθμίσεις της ΕΕ να είναι βασισμένες στην ισότητα των συμφερόντων όλων των κρατών μελών», πρόσθεσε η πρωθυπουργός της Πολωνίας

Οι δηλώσεις των κρατών μελών της ΕΕ έρχονται μια μέρα μετά την ανακοίνωση της Λευκής Βίβλου του Γιούνκερ για το μέλλον της Ένωσης.

 

ΣΧΟΛΙΑ

Το "Π" σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.