22/01/2019 03:12:36

Αίρεται η ασυλία της Μαρίν Λεπέν

Απέραντο δικαστήριο η γαλλική πολιτική σκηνή: Κλήτευση στη Λεπέν για τις «εικονικές θέσεις» συνεργατών της - Media

Εγκρίθηκε σήμερα από το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο η άρση, με άμεση ισχύ, της κοινοβουλευτικής ασυλίας της υποψήφιας για την γαλλική προεδρία Μαρίν Λεπέν σύμφωνα με τα όσα μεταδίδει η Le Monde.

Η αρση της ασυλίας της Λεπέν έγινε επειγή η Γαλλιδα πολιτικός ανήρτησε στο Twitter φωτογραφίες από ωμότητες που έχει διαπράξει το Ισλαμικό Κράτος,

Η άρση αυτή αφορά μόνο την έρευνα για την υπόθεση με τις φωτογραφίες κι όχι αυτή της οποίας αποτελεί επίσης αντικείμενο έρευνας η Λεπέν και αφορά τις υποψίες για εικονικές θέσεις εργασίας βοηθών βουλευτών του κόμματός της στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο.

«Πιστεύω ότι το αποτέλεσμα είναι σαφές: μια μεγάλη πλειοψηφία τάσσεται υπέρ της άρσης της ασυλίας», δήλωσε μετά την ψηφοφορία των Ευρωβουλευτών ο αντιπρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Δημήτρης Παπαδημούλης, ο οποίος προήδρευσε των συζητήσεων στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο.

Η σημερινή ψηφοφορία που έγινε δι'ανατάσεως της χειρός από την ολομέλεια του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου επικύρωσε απόφαση που είχε ληφθεί την Τρίτη από την Επιτροπή Νομικών Υποθέσεων του νομοθετικού σώματος της ΕΕ.

Η Λεπέν, η οποία ηγείται του κόμματός της στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, αποτελεί αντικείμενο έρευνας στη Γαλλία επειδή ανήρτησε στο Twitter τον Δεκέμβριο του 2015 τρεις σοκαριστικές φωτογραφίες από εκτελέσεις στις οποίες προχώρησε το ΙΚ, συμπεριλαμβανομένου του αποκεφαλισμού του Αμερικανού δημοσιογράφου Τζέιμς Φόλεϊ.

Την άρση της ασυλίας της Λεπέν είχε ζητήσει η εισαγγελία της Ναντέρ, στην περιοχή του Παρισιού, η οποία είχε ξεκινήσει δικαστική έρευνα σε βάρος της για «δημοσίευση βίαιων φωτογραφιών».

«Είμαι βουλευτής, είναι εντός του ρόλου μου να καταγγέλλω το Ισλαμικό Κράτος», δήλωσε η ίδια σήμερα το πρωί στο τηλεοπτικό δίκτυο LCP, πριν από την ψηφοφορία αυτή στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, καταγγέλλοντας μια «έρευνα πολιτικής σκοπιμότητας».

Η Μαρίν Λεπέν η οποία είχε κληθεί από δικαστή τον Απρίλιο του 2016 είχε αρνηθεί να παρουσιαστεί επικαλούμενη την κοινοβουλευτική της ασυλία.

Με την άρση της ασυλίας της Λεπέν, το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο επιτρέπει την ανάληψη νομικής δράσης εναντίον της. Το αδίκημα μπορεί, υπό ορισμένες συνθήκες, να οδηγήσει στην επιβολή ποινής φυλάκισης τριών ετών και προστίμου 75.000 ευρώ

 

ΣΧΟΛΙΑ

Το "Π" σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.