search
ΤΕΤΑΡΤΗ 24.04.2024 20:35
MENU CLOSE

Αβραμόπουλος: Αν η Συνθήκη Σένγκεν καταρρεύσει τότε θα μιλάμε για το τέλος της Ε.Ε. όπως την ξέρουμε

02.03.2017 20:38
Αβραμόπουλος: Αν η Συνθήκη Σένγκεν καταρρεύσει τότε θα μιλάμε για το τέλος της Ε.Ε. όπως την ξέρουμε - Media

 

Tα ευρωπαϊκά κράτη να αναλάβουν τις ευθύνες τους για την εφαρμογή των αποφάσεων για το μεταναστευτικό κάλεσε ο ευρωπαίος Επίτροπος Δημήτρης Αβράμοπουλος κατά την διάρκεια της ομιλίας του στο δείπνο του Οικονομικού Φόρουμ των Δελφών. 

Η Συνθήκη Σένγκεν αποτελεί, υπογράμμισε ο Δημήτρης Αβραμόπουλος, ένα από τα πιο απτά επιτεύγματα της ευρωπαϊκής ολοκλήρωσης. «Αν η Συνθήκη Σένγκεν καταρρεύσει τότε θα μιλάμε για το τέλος της ευρωπαϊκής Ένωσης όπως την ξέραμε» σημείωσε χαρακτηριστικά. 

Αναφερόμενος στα μεγάλα προβλήματα που αντιμετώπιζει σήμερα η Ευρώπη ο Δημήτρης Αβραμόπουλος σημείωσε ότι «ή θα οικοδομήσουμε μαζί το μέλλον μας ή θα επιστρέψουμε στο σκοτεινό μας παρελθόν», χαρακτηρίζοντας ως «υπαρξιακής σημασίας» για την Ευρώπη την σημερινή περίοδο. Ο ευρωπαίος Επίτροπος μάλιστα χτύπησε «καμπανάκι κινδύνου» για την πιθανότητα η Ευρώπη να ζήσει συγκρούσεις. Και κατέθεσε την άποψη «να οικοδομήσουμε ένα είδος Ηνωμένων Πολιτείων της Ευρώπης». Όπως είπε «μπήκαμε στο κοινό νόμισμα χωρίς ενιαία νομισματική πολιτική». 

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΤΕΤΑΡΤΗ 24.04.2024 20:35