search
ΣΑΒΒΑΤΟ 20.04.2024 01:39
MENU CLOSE

Οι Ρεπουμπλικάνοι εγκαταλείπουν τον Φιγιόν – Έτοιμος να αναλάβει ο Ζιπέ σε περίπτωση απόσυρσης

03.03.2017 11:42
Ο Ζιπέ στηρίζει Φιγιόν: Θα είναι επίσημος χρηματοδότης της εκστρατείας του - Media

 

Μπορεί ο Φρανσουά Φιγιόν να επιμένει πως δεν προτίθεται να αποσυρθεί και να δώσει τη θέση του σε άλλον Ρεπουμπλικάνο υποψήφιο αλλά πλέον υπάρχουν σοβαρές ενδείξεις πως θα αναγκαστεί να το κάνει.

Κορυφαίοι υποστηρικτές της καμπάνιας του από το κόμμα των Ρεπουμπλικάνων έχουν αποσύρει τη στήριξη τους, μη μπορώντας να συνεχίσουν εξαιτίας του μεγέθους του σκανδάλου με την αργομισθία της συζύγου του. Μεταξύ αυτών ο εκπρόσωπος Τύπου του και ο υπεύθυνος των Οικονομικών.

Όλο και περισσότεροι δείχνουν να καταλαβαίνουν πως τα χρονικά περιθώρια πλέον είναι εξαιρετικά στενά και πως η μόνη ελπίδα για να σώσουν την παρτίδα οι Ρεπουμπλικάνοι είναι η οριστική απόσυρση της υποψηφιότητας Φιγιόν και η ανάληψη αυτής από τον Αλέν Ζιπέ.

Ο Ζιπέ, ο έτερος πρώην πρωθυπουργός ο οποίος ηττήθηκε από τον Φιγιόν στους προκριματικούς, παρουσιάζεται έτοιμος να αναλάβει σε περίπτωση απόσυρσης και να κάνει ό,τι μπορεί για να αναστρέχει τα δεδομένα και να επαναφέρει τους Ρεπουμπλικάνους στο προσκήνιο.

Υπάρχουν μάλιστα «φωνές» στο κόμμα που καλούν τον Ζιπέ να μαζέψει υπογραφές και να είναι υποψήφιος ανεξάρτητα με την τελική απόφαση του Φιγιόν. Για να δηλωθεί μια υποψηφιότητα πρέπει να μαζευτούν 500 υπογραφές και αυτή τη στιγμή ο Φιγιόν είναι ο μόνος που έχει μαζέψει τον απαιτούμενο αριθμό.

Σε περίπτωση ήττας του Φιγιόν από τον πρώτο γύρο, θα είναι η πρώτη φορά που οι Ρεπουμπλικάνοι δεν καταφέρνουν να περάσουν στο δεύτερο γύρο.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΣΑΒΒΑΤΟ 20.04.2024 01:37