search
ΠΕΜΠΤΗ 28.03.2024 20:22
MENU CLOSE

Ιερώνυμος: Να παλέψουμε για να μην κοπεί η Ευρώπη από τον Χριστιανισμό

03.03.2017 13:18
Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος: Νοσηλεύεται σε σταθερή κατάσταση σε ΜΑΦ του Ευαγγελισμού - Media

 

Την ευχή «Να παλέψουμε όλοι, ώστε να μην υπάρχει ο κίνδυνος η Ευρώπη να κοπεί από τον Χριστιανισμό» εξέφρασε σήμερα ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος Ιερώνυμος στον χαιρετισμό που απηύθυνε κατά τον αγιασμό του Κεντρικού Κτηρίου Μηχανοργάνωσης της Εθνικής Τράπεζας στον Γέρακα.

Έκανε λόγο για τον χρόνο, τον διαχωρισμό του σε παρελθόν, παρόν και μέλλον και επικεντρώθηκε στη σπουδαιότητα του παρόντος, καθότι «Αυτό έχει αξία σήμερα και το χρειαζόμαστε». Σε αυτό το πλαίσιο, ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος τόνισε ότι «Παρασυρόμαστε εύκολα και σκεφτόμαστε τον χρόνο που πέρασε, η αλήθεια είναι ότι κρύβει νοσταλγία, αλλά μόνο ως ανάμνηση, δεν μπορούμε να αλλάξουμε κάτι. Μετά βλέπουμε στο μέλλον. Κάνουμε σχέδια, υπολογισμούς, όνειρα, αλλά και πάλι δεν ξέρουμε πού και πώς θα είμαστε και αν θα μπορούμε να τα πραγματοποιήσουμε. Μένει, όμως, το παρόν».

Επιπρόσθετα, αναφέρθηκε στην ανάγκη συνεργασίας, με την επισήμανση πως «Καλούμαστε να εργαστούμε υπεράνθρωπα και απροκάλυπτα χωρίς ιδεοληψίες, με ένα στόχο, με ενότητα, συνεργασία και προσπάθεια. Ας θυμηθούμε τον Μακρυγιάννη, που στη δική του εποχή έλεγε καλοί είναι οι ξένοι, αλλά καλύτεροι είμαστε εμείς». Ακολούθως, έκανε αναφορά στην πρωτοβουλία του Επισκόπου Ανδρούσσης Ιωσήφ, που το 1822 ήταν υπουργός των Εκκλησιαστικών και προκειμένου να στηρίξει το έθνος ζήτησε από όλους τους ιερούς ναούς και τις ιερές μονές να στείλουν όλα τα χρυσαφικά και τα ασημικά, ώστε να μη χρειαστεί να δανειστεί η Ελλάδα από το εξωτερικό.

Τέλος, τόνισε ότι χρειάζεται να παραδειγματιζόμαστε από αυτές τις γενιές και να προχωρήσουμε όλοι ενωμένοι με δύναμη, ο καθένας για τον εαυτό του και τον συνάνθρωπό του και όλοι μαζί για την πατρίδα. Ο Προκαθήμενος της Εκκλησίας της Ελλάδος, τη συνοδεία του πρωτοσύγκελου της Αρχιεπισκοπής αρχιμανδρίτη Συμεών Βολιώτη, τέλεσε την ακολουθία του αγιασμού και ευχήθηκε σε όλους χρόνια πολλά με υγεία. Αμέσως μετά προσέφερε ως δώρο στη Διοίκηση της Τράπεζας αναμνηστική πλακέτα με τον Απόστολο Παύλο στην Πνύκα, με σημείο αναφοράς ότι «Ο Απόστολος Παύλος έφερε τον Χριστιανισμό όχι μόνο στην Ελλάδα, αλλά και στην Ευρώπη». Τους υποδέχθηκαν ο πρόεδρος του Δ.Σ. της Εθνικής Τράπεζας Παναγιώτης Θωμόπουλος και όλα τα διοικητικά στελέχη.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 28.03.2024 20:21