search
ΤΕΤΑΡΤΗ 24.04.2024 08:14
MENU CLOSE

Απίστευτο σεξιστικό παραλήρημα στην Ευρωβουλή: «Οι γυναίκες είναι λιγότερο ευφυείς από τους άνδρες» (Video)

03.03.2017 15:52
Απίστευτο σεξιστικό παραλήρημα στην Ευρωβουλή: «Οι γυναίκες είναι λιγότερο ευφυείς από τους άνδρες» (Video) - Media

 

Την οργή ακόμα και ομοϊδεατών του προκάλεσε ο Πολωνός ακροδεξιός ευρωβουλευτής Γιάνους Κόρβιν-Μίκε, ο οποίος σε ένα ρατσιστικό και σεξιστικό παραλήρημα, περιέγραψε τις γυναίκες ως… κατώτερα όντα.

Ο γνωστός για τις ακραίες και εκτός τόπου και χρόνου ευρωβουλευτής ισχυρίστηκε ότι «δεδομένου ότι οι γυναίκες είναι μικρότερες, πιο αδύναμες και λιγότερο ευφυείς από τους άνδρες, θα έπρεπε δικαιωματικά να αμείβονται λιγότερο», προσθέτοντας, μάλιστα, ότι «δεν υπάρχουν γυναίκες μεταξύ των κορυφαίων σκακιστών του κόσμου και είναι επίσης, πολύ ασθενέστερες στη φυσική» (είναι και αγράμματος εκτός των άλλων, η Μαρία Κιουρί ήταν γυναίκα, Πολωνή και κορυφαία φυσικός).

 

Τα άλλα μέλη του Ευρωκοινοβουλίου καταδίκασαν άμεσα τις δηλώσεις του. Η Ισπανίδα, Ιράτξε Γκαρσία Περέζ αναρωτήθηκε αν αυτό σήμαινε πως «δεν θα έπρεπε να έχουν το δικαίωμα να είναι εδώ ως μέλη του κοινοβουλίου. […] Και ξέρω πως σας πονάει και σας ενοχλεί που οι γυναίκες σήμερα μπορούν να κάθονται στη Βουλή και να εκπροσωπούν τους πολίτες με τα ίδια δικαιώματα όπως κι εσείς. Είμαι εδώ για να υπερασπιστώ όλες τις Ευρωπαίες γυναίκες από τους άνδρες σας εσάς».

Στον ίδιο τόνο κινήθηκε και η ευρωβουλευτής της Μάλτας Ρομπέρτα Μετσόλα, Επέκρινε την παρατήρηση όχι μόνο ως προσβλητική για τις γυναίκες αλλά και σαν «προδοσία όλων των αξιών της ΕΕ». Ένας άλλος ευρωβουλευτής της Μάλτας, η Μίριαμ Νταλί, περιέγραψε τα σχόλια του Κόρβιν-Μίκε ως «επιζήμια για την κοινωνία στο σύνολό της». Οι απαράδεκτες παρατηρήσεις του Κόρβιν-Μίκε προκάλεσαν άμεσα την αντίδραση του Ευρωκοινοβουλίου, που θα αρχίσει έρευνα και μπορεί να οδηγήσει σε κυρώσεις, όπως επίπληξη, πρόστιμο ή προσωρινή αναστολή.

Ο Πολωνός ευρωβουλευτής είναι γνωστός για τις σεξιστικές του απόψεις. Στο παρελθόν έχει αρνηθεί στις γυναίκες το δικαίωμα ψήφου, υποστηρίζοντας πως πρέπει να «καθοδηγούνται από τους άνδρες». Επίσης, τον Ιούλιο του 2015, είχε λάβει προσωρινή αναστολή από το κοινοβούλιο όταν έκανε ένα ναζιστικό χαιρετισμό.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΤΕΤΑΡΤΗ 24.04.2024 08:12