search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 02:45
MENU CLOSE

«Πολεμος» Μητσοτάκη-ΣΥΡΙΖΑ για τις απεργίες στα μέσα μεταφοράς

03.03.2017 18:39
Μειώθηκαν στο 14% οι τσαμπατζήδες στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς - Media

Την… ευκαιρία για νέα σφοδρή σύγκρουση κυβέρνησης-αντιπολίτευσης έδωσαν οι συνεχιζόμενες απεργίες στα μέσα μεταφοράς σταθερής τροχιάς (Μετρό, ΗΣΑΠ, Τραμ).

Την αρχή έκανε ο πρόεδρος της ΝΔ Κυριάκος Μητσοτάκης, ο οποίος έγραψε στο Twitter απευθυνόμενος στους συνδικαλιστές της ΣΤΑΣΥ ότι «με τις συνεχείς απεργίες των ΜΜΜ, αντί να τιμωρείτε την Κυβέρνηση, τιμωρείτε τους πολίτες που είναι οι μόνοι που δεν φταίνε. Σταματήστε».

 

Μάλιστα, ο κ. Μητσοτάκης πήγε τα πράγματα ένα βήμα παραπέρα, γράφοντας ότι «χρειάζεται αλλαγή του συνδικαλιστικού νόμου. Καμία απεργία χωρίς το 50% +1 των εργαζομένων. Να μπει τέλος στην ασυδοσία των συνδικαλιστών».

 

Όπως ήταν αναμενόμενο, οι δηλώσεις του κ. Μητσοτάκη προκάλεσαν αντίδραση από τον ΣΥΡΙΖΑ, ο οποίος σε μια σκληρή ανακοίνωση ανέφερε ότι «σε ένα ακόμα νεοφιλελεύθερο κρεσέντο, ο κ. Μητσοτάκης χρησιμοποιεί ως πρόσχημα την απεργία στα ΜΜΜ για να επιτεθεί συνολικά στα δικαιώματα των εργαζομένων. Ο πρόεδρος της ΝΔ γνωρίζει πολύ καλά τη χρονική συγκυρία που επιλέγει να τοποθετηθεί για τον συνδικαλιστικό νόμο και το δικαίωμα στην απεργία. Το κάνει τη στιγμή που η ελληνική πλευρά διαπραγματεύεται για την επαναφορά των συλλογικών διαπραγματεύσεων και της κανονικότητας στην αγορά εργασίας. Δεν περιμέναμε κάτι διαφορετικό από τον άνθρωπο που χαρακτηρίζει “ιδεοληψία” τις συλλογικές συμβάσεις. Καθείς εφ’ ω ετάχθη»..

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 01:15