search
ΤΕΤΑΡΤΗ 24.04.2024 02:22
MENU CLOSE

Ο Τραμπ δεν μπορεί -ακόμα- να φτιάξει το τείχος με το Μεξικό – Δείτε γιατί

03.03.2017 18:54
02-05-2020 - Media

 

Ένα εμπόδιο που δύσκολα μπορεί να ξεπεραστεί, τουλάχιστον σε μεσοπρόθεσμο διάστημα, συνάντησε το πολυαγαπημένο project του νέου προέδρου των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ, το τείχος στα σύνορα με το Μεξικό.

Ο Τραμπ είχε δεσμευτεί ότι με το που θα ορκιζόταν πρόεδρος, θα άρχιζαν και οι εργασίες για το τείχος. Μόνο που δεν είχε υπολογίσει κάτι βασικό: πού θα βρει τα χρήματα για την κατασκευή του, από τη στιγμή που το Μεξικό ξεκαθάρισε ότι δεν πρόκειται να δώσει ούτε πέσο για το σχέδιο.

Τώρα, λοιπόν, οι συνεργάτες του μελέτησαν τα οικονομικά του κράτους των ΗΠΑ και διαπίστωσαν ότι για ένα σχέδιο που το κόστος του υπολογίζεται στα 21,6 δισ. δολάρια, τώρα μπορούν να διαθέσουν μόλις 20 εκατομμύρια, τα οποία φθάνουν-δεν φθάνουν μόνο για τα πρώτα σχέδια του τείχους.

Έτσι, ο Τραμπ πλέον εξαρτάται από τη μεγαλοθυμία του Κογκρέσου, το οποίο έχει πει ότι θα χρηματοδοτήσει το τείχος, αλλά όχι άμεσα και με ποσό που δεν θα ξεπερνά τα 15 δισ. δολάρια.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΤΕΤΑΡΤΗ 24.04.2024 02:15