search
ΠΕΜΠΤΗ 25.04.2024 13:25
MENU CLOSE

Η Ελληνοφρένεια γιορτάζει 10 χρόνια στην Tv και κρίνει τους πρωθυπουργούς των τελευταίων 10 ετών

04.03.2017 09:12
Από Δευτέρα δίπλα - δίπλα Μπογδάνος κι Ελληνοφρένεια - Media

 

Ήταν το βράδυ της 7ης Μαρτίου του 2007, όταν η «Ελληνοφρένεια» έβγαινε στους τηλεοπτικούς δέκτες των «αιωνίως ανυποψίαστων Ελλήνων τηλεθεατών». Δέκα λεπτά πριν από το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ΣΚΑΙ, τότε.

«Τρία είναι τα γεγονότα που σημάδεψαν το σωτήριον έτος 2007. Το τρίτο είναι η επανεκλογή του Κώστα Καραμανλή στην πρωθυπουργία της χώρας. Το δεύτερο είναι οι μεγάλες πυρκαγιές και ο στρατηγός άνεμος, Το πρώτο, η γέννηση της τηλεοπτικής Ελληνοφρένειας», λένε οι συντελεστές της εκπομπής χαριτολογώντας στην «Εφημερία των Συντακτών».

Με αφορμή τα γενέθλια των 10 ετών ο Θύμιος Καλαμούκης και ο (Τσολιάς, Μπαλούρδος) Αποστόλης Μπαρμπαγιάννης κρίνουν τους πρωθυπουργούς της τελευταίας 10ετίας:

Κώστας Καραμανλής

Σοβαρός. Δημιουργικός, γεμάτος ενέργεια που τη μετέδιδε στο λαό. Απέδειξε από την αρχή της πρωθυπουργίας του (και της προεδρίας του στο κόμμα) ότι στην Ελλάδα το μόνο που χρειάζεται για να φτάσεις ψηλά είναι το όνομα. Τίποτε άλλο.

Τον θαυμάσαμε σε πολλές στιγμές, κυρίως όμως όταν κέρδισε τις εκλογές του Σεπτεμβρίου του 2007, μόλις έναν μήνα μετά τις καταστροφικότερες πυρκαγιές που είχαν πλήξει την Ελλάδα. Ηταν αξιοθαύμαστο ένας λαός που καιγόταν να επιλέγει πάλι αυτόν που είχε την πολιτική ευθύνη (και αυτού) του καψίματος.

Γιώργος Παπανδρέου

Πιο σοβαρός από τον Καραμανλή. Ειλικρινής. Γνώστης των παγκόσμιων συσχετισμών. Σφοδρός επικριτής του ΔΝΤ, τόσο που το έφερε μέσα στη χώρα για να το ξεφτιλίζει και να το ταλαιπωρεί διαρκώς με αριθμούς και αδιέξοδα. Σοσιαλιστής από κούνια αλλά και από μπελά. Αποδεδειγμένος φιλέλληνας, με ιδιαίτερη αγάπη για τα νησιά, όπως το Καστελόριζο. Κορυφαία άλλωστε είναι η δήλωσή του ότι επέλεξε το συγκεκριμένο νησί για τη γνωστή δήλωση προκειμένου να το διαφημίσει τουριστικά! Δήλωση ανώτερη και από την προτροπή να πάμε την Κυριακή «στις κάλτσες» αλλά και την υπερηφάνεια του «Έλληνα Λαού»!

Λουκάς Παπαδήμος

Πιο σοβαρός από τον Παπανδρέου, που ήταν πιο σοβαρός από τον Καραμανλή. Η σοβαρότητα αυτή αποτυπωνόταν σε μια, αντίστοιχα, σοβαρή φωνή. Δεν εκλέχτηκε ποτέ, αλλά αυτό δεν τον εμπόδισε να φέρει τα πακέτα μέτρων και πακέτα φόρων ισάξια με αυτά που έφεραν αυτοί που εκλέχτηκαν. Με αυτή την ιδιότητα και εμπειρία πάλεψε ανιδιοτελώς για τα συμφέροντα του απλού εργαζόμενου, του συνταξιούχου και του μικρομεσαίου.

Παναγιώτης Πικραμμένος

Αν και υπηρεσιακός, ήταν πιο σοβαρός από τον Παπαδήμο, που ήταν πιο σοβαρός από τον Παπανδρέου, ο οποίος ήταν πιο σοβαρός από τον Καραμανλή. Είναι η μοναδική περίπτωση πρωθυπουργού που το όνομά του ταυτίστηκε τόσο πολύ με τη γεύση που ένιωθε ο ελληνικός λαός στα χρόνια του μνημονίου.

Αντώνης Σαμαράς

Πιο σοβαρός από τον Πικραμένο, που ήταν πιο σοβαρός από τον Παπαδήμο, ο οποίος ήταν πιο σοβαρός από τον Παπανδρέου, που ήταν πιο σοβαρός από τον Καραμανλή. Αποφασιστικός, τολμηρός, δημοκράτης.

Έτριξε τα δόντια στη Μέρκελ και στον Σόιμπλε. Θα μείνει στην Ιστορία για τα ΟΧΙ που τους είπε. Επιασε πρωτογενές πλεόνασμα, ενώ έβγαλε τη χώρα και δύο φορές στις αγορές.

Επί πρωθυπουργίας του, τα ΜΑΤ ξυλοκοπούσαν ό,τι έβρισκαν μπροστά τους, κατά προτίμηση κεφάλια πεσμένων γυναικών. Εκανε πετυχημένες μεταγραφές στο κόμμα από τον χώρο της Ακροδεξιάς, χωρίς να αλλοιώσει τον κεντρώο χαρακτήρα της Νέας Δημοκρατίας, ο οποίος έτσι κι αλλιώς δεν υπήρχε.

Αλέξης Τσίπρας

Ο σοβαρότερος όλων των πρωθυπουργών, από την Επανάσταση του 1821 μέχρι την επόμενη, όποτε γίνει. Ειλικρινής, ειλικρινής και κυρίως ειλικρινής. Αριστερός από τα γεννοφάσκια του. Αρα; Αρα έντιμος, αγωνιστής, ηθικός. Δεν τον ενδιέφεραν ποτέ η καρέκλα του ούτε τα αξιώματα.

Ανάγκασε τις αγορές να χορέψουν στον ρυθμό που χτυπάνε τα νταούλια μας, ενώ έσκισε μέρα μεσημέρι το μνημόνιο. Μπορεί να ήταν και νύχτα. Επίσης ανάγκασε τη Μέρκελ, τον Σοίμπλε και τη Λαγκάρντ να κάνουν άπειρες κωλοτούμπες για να δικαιολογήσουν τις οπισθοχωρήσεις τους.

Εδωσε άλλο νόημα στην έννοια της μετριότητας. Ξεπάτωσε τις ιδέες της Αριστεράς, βυσσοδόμησε με τους αγώνες των προηγούμενων γενεών, βρόμισε το Σκοπευτήριο της Καισαριανής και αποχαύνωσε πλήρως τις -έτσι κι αλλιώς- αποχαυνωμένες συνειδήσεις χιλιάδων οπαδών που καμώνονται τους αριστερούς.

Στα μεγάλα ατού είναι ότι θα κάνει πρωθυπουργό τον Κυριάκο Μητσοτάκη. Ο Αλέξης Τσίπρας πιστεύουμε μένει στην Ιστορία ως το μεγαλύτερο τρολ της σύγχρονης ελληνικής μνημονιακής πραγματικότητας. 

Πηγή: Εφημερίδα των Συντακτών 

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 25.04.2024 13:25