search
ΣΑΒΒΑΤΟ 20.04.2024 08:26
MENU CLOSE

Τρεις μύθοι για το παρεξηγημένο «φραπεδάκι» που τελικά δεν ισχύουν

04.03.2017 12:04
Ο φραπές επιστρέφει στην… ΔΕΘ  (Photo) - Media

 

Η άνοιξη μόλις έκανε ποδαρικό και καθώς ο καιρός φτιάχνει το κλασικό φραπεδάκι αρχίζει να αποκτά ξανά πολλούς φίλους.

Και όμως το καφέ – φραπέ έχει συνδεθεί στο μυαλό πολλών με αρκετές αρνητικές ιδιότητες που σε πολλές περιπτώσεις αποδεικνύονται μύθοι.

Δείτε τους τρεις μύθους για το «φραπεδάκι» που αποδεικνύεται πως δεν ισχύουν και θα καταλάβετε γιατί τελικά το φραπεδάκι είναι μάλλον παρεξηγημένο.

1. Πειράζει το στομάχι 

Επιστημονική έρευνα έρχεται να καταρρίψει τον μύθο πως το φραπεδάκι είναι “βαρύ” για το στομάχι. Η έρευνα έγινε στην Ελλάδα από το  Γεωπονικό Πανεπιστήμιο Αθηνών και έδειξε ότι η κατανάλωση φραπέ δεν συνδέεται με κανένα δυσάρεστο συναίσθημα για το στομάχι ή άλλες ψυχολογικές παραμέτρους. Έτσι, φαίνεται ότι σε υγιή άτομα ο καφές φραπέ δεν προκαλεί δυσάρεστα γαστρεντερικά συμπτώματα.

2. Έχει πολλή  καφεΐνη

Και όμως ο στιγμιαίος καφές έχει λιγότερη  καφεΐνη σε σύγκριση με τον καφέ – φίλτρου. Βέβαια η περιεκτικότητα σε καφεΐνη, διαφέρει μεταξύ των εταιρειών παραγωγής στιγμιαίου καφέ. Όμως αν διαβάσετε τις ετικέτες, μπορείτε να βρείτε στιγμιαίο καφέ με μόλις 27 mg καφεΐνης ανά μερίδα (περίπου 1 κουταλάκι του γλυκού), ενώ άλλα είδη καφέ έχουν τουλάχιστον 95 mg καφεΐνης ανά φλυτζάνι.

3. Δεν προσφέρει τίποτα στον οργανισμό

Ένας ακόμη μύθος που δεν ισχύει. Ο στιγμιαίος καφές, όπως όλα τα είδη καφέδων έχουν πολυφαινόλες που είναι ισχυρά αντιοξειδωτικά τα οποία είναι ιδιαίτερα χρήσιμα για την προστασία του οργανισμού. Μάλιστα ο στιγμιαίος καφές έχει μεγαλύτερη περιεκτικότητα σε πολυφαινόλες από το πράσινο τσάι και διπλάσια περιεκτικότητα σε πολυφαινόλες σε σύγκριση με το μαύρο τσάι. Επίσης ο στιγμιαίος καφές έχει λιγότερη καφεστόλη (cafestol) από τον γαλλικό καφέ, ή από τον ελληνικό καφέ, σύμφωνα με τον δρ Rob Van Dam, επίκουρο καθηγητή στο Τμήμα Διατροφής στην Σχολή Δημόσιας Υγείας του Χάρβαρντ. Η καφεστόλη είναι μια ουσία που μπορεί να αυξήσει τη χοληστερόλη. Αν έχετε ήδη υψηλή χοληστερόλη ή οικογενειακό ιστορικό καρδιακής νόσου, ο στιγμιαίος καφές είναι μια καλύτερη επιλογή από τον γαλλικό ή ελληνικό καφέ.

Πηγή: sigmalive.com

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΣΑΒΒΑΤΟ 20.04.2024 08:25