search
ΣΑΒΒΑΤΟ 20.04.2024 08:57
MENU CLOSE

Μεξικανός βουλευτής πέρασε το περιβόητο τείχος: Τραμπ, κοίτα πόσο εύκολο είναι! (Photos)

04.03.2017 12:07
Μεξικανός βουλευτής πέρασε το περιβόητο τείχος: Τραμπ, κοίτα πόσο εύκολο είναι! (Photos) - Media

 

«Κοίτα, πόσο απλό είναι να σκαρφαλώσει κανείς αυτά τα οκτώ μέτρα. Είναι παντελώς άχρηστο -και παράλογο- να χτίσεις ένα τείχος που θα στοιχίσει 15 δισ. δολάρια»

Αυτά είναι τα λόγια του κυβερνητικού βουλευτή Μπράουλιο Γκουέρα, την ώρα που σκαρφάλωσε οκτώ μέτρα απ’ το έδαφος, πάνω στον συνοριακό φράχτη ανάμεσα στο Σαν Ντιέγκο των ΗΠΑ και την Τιχουάνα του Μεξικό.

«Η αναρρίχηση στο τείχος ήταν εύκολη, αλλά υπάρχουν πολλοί κίνδυνοι για τους ανθρώπους. Τα ανθρώπινα δικαιώματα, οι αρχές κι η αξιοπρέπεια δεν είναι διαπραγματεύσιμα» έγραψε στο λογαριασμό του στο twitter ο βουλευτής.

Τα σύνορα ΗΠΑ-Μεξικού έχουν μήκος 3.200 χιλιόμετρα από το Σαν Ντιέγκο μέχρι το Μπράουνσβιλ του Τέξας.

Ο Τραμπ είχε πει αρχικά ότι θέλει να κατασευάσει τείχος κατά μήκος όλης της συνοριακής γραμμής, αλλά έκτοτε αναθεώρησε λέγοντας ότι ίσως αρκέσουν και 1.600 χιλιόμετρα.

Ο βουλευτής πιστεύει ότι  η  μεξικανική κυβέρνηση θα πρέπει να δώσει κίνητρα σε εταιρείες για να προσλαμβάνουν ανθρώπους που στέλνουν πίσω οι ΗΠΑ και να συνεργαστεί με αμερικανούς αξιωματούχους για την προστασία των μεταναστών που βρίσκονται στην άλλη πλευρά των συνόρων.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΣΑΒΒΑΤΟ 20.04.2024 08:53