search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 19.04.2024 22:49
MENU CLOSE

Καμπανάκι Προβόπουλου για νέα ανακεφαλαιοποίηση τραπεζών

04.03.2017 12:22
Καμπανάκι Προβόπουλου για νέα ανακεφαλαιοποίηση τραπεζών - Media

 

Τον κώδωνα του κινδύνου για νέα κεφαλαιακής ενίσχυσης των τραπεζών μέσα στο 2018, αν συνεχιστεί η αβεβαιότητα, έκρουσε ο Γιώργος Προβόπουλος.

Μιλώντας στο Οικονομικό Φόρουμ των Δελφών, ο πρώην διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδας επισήμανε ότι η  παράταση της αβεβαιότητας μπορεί να οδηγήσει σε νέες κεφαλαιακές ανάγκες για τις ελληνικές τράπεζες στα stress test του 2018.

Μάλιστα, ευχήθηκε να κλείσει η αξιολόγηση «έστω τον Μάιο», προκειμένου να συγκρατηθούν οι απώλειες για το τραπεζικό σύστημα από την καθυστέρηση. «Καθυστέρηση που σημαίνει», όπως ανέφερε ο πρώην διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδας, «νέα διαρροή καταθέσεων και νέα αύξηση των κόκκινων δανείων. Ο Γιώργος Προβόπουλος εκτίμησε πάντως πως ακόμα και να ολοκληρωθεί η αξιολόγηση η συζήτηση για το Grexit δεν θα απομακρυνθεί από το τραπέζι». 

«Αν συνεχιστεί η καθυστέρηση, η Ελλάδα δεν θα μπορέσει να βγει στις αγορές πριν το τέλος του προγράμματος» -προειδοποίησε- «με αποτέλεσμα να χρειαστεί μια παράτασή του, και χρηματοδότηση των τραπεζών από τα περισσευούμενα κεφάλαια ύψους 19 δισ. ευρώ».

Επιπλέον, ο κ. Προβόπουλος εκτίμησε ότι θα είναι εξαιρετικά δύσκολο –κυρίως σε πολιτικό επίπεδο- να «περάσει» ένα 4ο μνημόνιο για την Ελλάδα. Ανέφερε μάλιστα ότι οι δανειακές ανάγκες της Ελλάδας θα καλυφθούν είτε μέσα από την αναδιάρθρωση του χρέους και την χρονική μετατόπιση καταβολών, είτε από τη χρήση δανειακών κεφαλαίων που έχουν «περισσέψει» από την τρίτη δανειακή σύμβαση. 

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 19.04.2024 22:46