search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 09:24
MENU CLOSE

Σύλληψη «βόμβα» γνωστού επιχειρηματία – Είχε καταδικαστεί σε 31 χρόνια φυλάκιση

05.03.2017 08:41
Βρετανία: Συνελήφθη για βιασμό πρώην υπουργός, νυν βουλευτής των Τόρις - Media

 

Συνελήφθη, το μεσημέρι του Σαββάτου, πολύ γνωστός Πατρινός πρώην επιχειρηματίας σε βάρος του οποίου εκκρεμούσαν καταδικαστικές αποφάσεις.

Σύμφωνα με το patrastimes.gr, πρόκειται για επιχειρηματία ο οποίος δραστηριοποιειούνταν σε πολύ μεγάλη επιχείρηση στην περιοχή του Ρίου, την οποία αργότερα μεταβίβασε.

Ο γνωστός 70χρονος Πατρινός, ο οποίος εδώ και μερικά χρόνια έχει σταματήσει πλέον να δραστηριοποιείται επαγγελματικά, είχε καταδικαστεί σε 31 χρόνια φυλάκισης ενώ του είχαν επιβληθεί χρηματικά πρόστιμα άνω των 200.000 ευρώ.

Σε ανακοίνωσή της η ΕΛ.ΑΣ. σχετικά με τη σύλληψή του αναφέρει:

«Συνελήφθη 70χρονος που αναζητούνταν με ένταλμα σύλληψης και επτά καταδικαστικές αποφάσεις

Οι ποινές φυλάκισης που του είχαν επιβληθεί, αθροιστικά, ανέρχονται σε 30 έτη και 7 μήνες

Σε βάρος του εκκρεμούσε ένταλμα σύλληψης για απάτη κατά συναυτουργία και κατ΄εξακολούθηση

Συνελήφθη, χθες (4-3-2017) το μεσημέρι, στην Πάτρα, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Πατρών, ένας 70χρονος ημεδαπός, διότι σε βάρος του εκκρεμούσαν επτά καταδικαστικές αποφάσεις και ένα ένταλμα σύλληψης.

Ειδικότερα, ο φυγόποινος είχε καταδικαστεί με αποφάσεις του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων Πατρών, του Τριμελούς Πλημμελειοδικείου Πατρών, του Μονομελούς Πλημμελειοδικείου Πατρών και του  Τριμελούς Πλημμελειοδικείου, Αθηνών σε συνολική ποινή φυλάκισης τριάντα ετών και επτά μηνών καθώς και συνολική χρηματική ποινή 30.200 ευρώ.

Οι καταδικαστικές αποφάσεις είχαν επιβληθεί για παράβαση της νομοθεσίας περί Δημοσίων Εσόδων, κατ΄εξακολούθηση μη απόδοση παρακρατούμενου φόρου εισοδήματος στο Δημόσιο, κατ΄εξακουλούθηση μη καταβολή φόρου προστιθέμενης αξίας, μη έγκαιρη καταβολή εργοδοτικών και εργατικών εισφορών και συκοφαντική δυσφήμιση.

Επιπλέον, σε βάρος του 70χρονου εκκρεμούσε ένταλμα σύλληψης του Ανακριτή Αθηνών για απάτη κατά συναυτουργία και κατ΄ εξακολούθηση.

Ο συλληφθείς οδηγήθηκε στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Πατρών».

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 09:23