search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 17:52
MENU CLOSE

Ξέσπασμα Λεβέντη: Μας κυβερνούν εξουσιομανείς και ψεύτες

05.03.2017 09:35
Λεβέντης: Πρέσβεις με απείλησαν ότι δεν θα μπω στη Βουλή - Δεν φεύγω ηττημένος - Media

 

Σε συγκέντρωση στο Δημαρχείο του Βόλου, σε στελέχη και φίλους της Ένωσης Κεντρώων, μίλησε το Σάββατο το βράδυ, ο Β. Λεβέντης. Ο πρόεδρος της Ένωσης Κεντρώων χαρακτήρισε την υπογραφή που θα βάλει ο κ. Τσίπρας “μητέρα των υπογραφών” που θα αλυσοδέσει τη χώρα και την επόμενη γενιά. Είναι ψέμα και ταχυδακτυλουργία αυτό που ισχυρίζεται η κυβέρνηση, “ό,τι μας παίρνουν από την μια τσέπη θα μας το δίνουν από την άλλη, τιμωρείται η Ελλάδα γιατί το πολιτικό σύστημα επτά χρόνια τώρα, προτιμά και παίρνει βάρβαρα οριζόντια μέτρα και δεν πραγματοποιεί μεταρρυθμίσεις, προστατεύοντας την κομματική πελατεία. Δεν φταίει το ευρώ για την κατάσταση στη χώρα, φταίει το πολιτικό σύστημα. Αν έφταιγε το ευρώ, θα έφταιγε και για τις άλλες χώρες, Χτίστηκαν δημοσιογραφικές καριέρες με το βρισίδι κατά της Ευρώπης, γιατί έτσι αθωώντουσαν ντόπιοι πρωθυπουργοί που παρέμεναν στην εξουσία με ρουσφέτια και διαφθορά”. 

Για τις δημοσκοπήσεις, ο κ. Λεβέντης είπε ότι “όσο δεν φτιάχνουμε ανεξάρτητη αρχή ελέγχου των εταιρειών, ο λαός θα είναι καχύποπτος. Η ΝΔ μπορεί να είναι πρώτη στις μετρήσεις, αλλά δεν προηγείται με 16 μονάδες, ούτε το ΠΑΣΟΚ έχει 6-7% όπως το παρουσιάζουν. Απλά, η ΝΔ κατασκευάζει το δεκανίκι της, στη συμφωνία που έχει για συγκυβέρνηση με το ΠΑΣΟΚ. Την Ένωση Κεντρώων οι δημοσκοπήσεις τον Σεπτέμβριο του 2015 στις εκλογές την έδειχναν 2% όμως πήρε 4%, τον Λαφαζάνη τον έδειχναν 5και 6% και όμως δεν μπήκε στην Βουλή. Η Ένωση Κεντρώων την απάντηση της θα την δώσει στις δημοσκοπήσεις την ημέρα των εκλογών, όμως ο κ. Τσίπρας, αν φύγει από την εξουσία χωρίς να έχει θεσμοθετήσει την ανεξάρτητη αρχή ελέγχου των δημοσκοπήσεων, θα έχει κάνει επιπλέον έγκλημα, γιατί δεν θα έχει καθαρίσει το πολύ σοβαρό για την δημοκρατία αυτό πεδίο”. 

Για την ΝΔ, ο κ. Λεβέντης ανέφερε ότι διακτίνεται από εξουσιομανία. Υπόσχεται μείωση φόρων χωρίς να έχει πειστικό λόγο. Υποσχόταν ότι θα πεί πρόγραμμα στην Θεσσαλονίκη. Δεν είπε τίποτα. Λέει ότι διδάχθηκε από το παρελθόν της, μένει όμως αμετανόητα εναγκαλιασμένη με την ακροδεξιά. Από πλευράς στελεχών δεν ακούγεται κάποιο σοβαρό όνομα να πηγαίνει στη ΝΔ. Ακούγονται ονόματα τραγουδιστών. Σ΄ αυτούς βασίζεται; Σε τι είναι ο κ. Μητσοτάκης πιο φερέγγυος από τον κ. Σαμαρά. Άρα, αυτοσκοπός είναι η εξουσία”.

Για τα εθνικά θέματα, ο κ. Λεβέντης ζήτησε να σταματήσει το πινγκ- πονγκ Ελλάδας και Τουρκίας “πρέπει να θωρακίσουμε τις ένοπλες δυνάμεις, προσλαμβάνοντας μισθοφόρους πενταετούς θητείας για το στρατό ξηράς κια παραγγέλνοντας 30 αεροσκάφη F-35 5ης γενιάς. Το να απαντάμε στις τρέλες των τούρκων σε καθημερινό επίπεδο δεν τιμά την χώρα μας.”

Τέλος, ο κ. Λεβέντης είπε “και πρώτο κόμμα να βγει η ΝΔ στις εκλογές, η Ένωση Κεντρώων τα ίδια 9 σημεία που έστειλε στον κ. Τσίπρα, θα στείλει και στομ κ. Μητσοτάκη. Ούτε υπουργεία θέλουμε, ούτε λάφυρα. Αν γίνουν δεκτά τα 9 σημεία, στηρίζουμε χωρίς να ζητάμε τίποτα, αν όμως δεν γίνουν δεκτά, αρνούμαστε κάθε είδους στήριξη. Ζητάμε από την Θεσσαλία στήριξη προς την Ένωση Κεντρώων, γιατί έτσι θα επιβάλλουμε τις απόψεις μας και όχι να παρακαλάμε, όπως δυστυχώς γίνεται σήμερα”.                                      

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 17:51