search
ΣΑΒΒΑΤΟ 20.04.2024 19:40
MENU CLOSE

Γυναικεία ορχήστρα δίνει συναυλίες στα ερείπια της Παλμύρας

05.03.2017 13:44
Γυναικεία ορχήστρα δίνει συναυλίες στα ερείπια της Παλμύρας - Media

 

Μετά την ανακατάληψη της Παλμύρας από τις συριακές δυνάμεις, είναι εμφανή τα συντρίμμια που άφησε πίσω του το Ισλαμικό Κράτος.

«Μια μικρή καταστροφή δεν θα μας εμποδίσει να ερχόμαστε εδώ και να παίζουμε μουσική και να τραγουδάμε, ό,τι κι αν έχει συμβεί» λέει με πυγμή ένα 15χρονο κορίτσι που τραγουδάει πάνω από τα ερείπια του αρχαίου θεάτρου.

Μαζί με άλλες κοπέλες που παίζουν βιολί, φλάουτο, ταμπούρλο και το παραδοσιακό ούτι, μαζεύονται στην Παλμύρα και πραγματοποιούν μικρές συναυλίες, παίζοντας τραγούδια της διάσημης τραγουδίστριας Φεϊρούζ.

Οι βίαιοι εξτρεμιστές του Ισλαμικού Κράτους καταέστρεψαν τόσο ανθρώπινες ζωές όσο και ιστορικά μνημεία προκειμένου να στερήσει τον συριακό λαό από το παρελθόν και το μέλλον του, όμως οι νέες γυναίκες της Συρίες με τα μουσικά όργανα είναι αποφασισμένες να δίνουν τον καλύτερό τους εαυτό στο κατεστραμμένο Τετράπυλον, θέλοντας να δείξουν ότι όλα μπορούν να φτιάξουν.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΣΑΒΒΑΤΟ 20.04.2024 19:39