24/10/2019 04:05:39

Πάπας: Να έχετε τη Βίβλο όπως το κινητό σας τηλέφωνο

Πάπας: Να έχετε τη Βίβλο όπως το κινητό σας τηλέφωνο - Media

 

Μιλώντας από την πλατεία του Αγίου Πέτρου στο Βατικανό, ο Πάπας Φραγκίσκος κάλεσε τους πιστούς να έχουν μαζί τους τη Βίβλο και να τη διαβάζουν με την ίδια αφοσίωση που δείχνουν ασχολούμενοι με τα κινητά τους τηλέφωνα. «Τι θα συνέβαινε αν χειριζόμασταν τη Βίβλο όπως τα κινητά μας τηλέφωνα; Αν γυρνούσαμε πίσω να την πάρουμε όταν την έχουμε ξεχάσει κάπου; Εάν την κουβαλάμε μαζί, έστω και την έκδοση τσέπης; Αν διαβάζουμε τα μηνύματα του Θεού όπως τα μηνύματα στο κινητό;» αναρωτήθηκε ο προκαθήμενος της Ρωμαιοκαθολικής εκκλησίας.

Ο Πάπας χαρακτήρισε τη σύγκριση μεταξύ κινητού και Βίβλου παράδοξη και είπε ότι την έκανε για να προβληματίσει, προσθέτοντας πως η ανάγνωση της Αγίας Γραφής θα βοηθούσε τους ανθρώπους να αντιστέκονται στους καθημερινούς πειρασμούς.

Ο Πάπας Φραγκίσκος δεν χαλάει χατίρι όταν κάποιος του ζητάει να βγει μια σέλφι μαζί του, ενώ στο παρελθόν έχει χαρακτηρίσει το ίντερνετ και τα σόσιαλ μίντια δώρο Θεού.

Ωστόσο, το 2015 είχε παραδεχτεί σε ένα κοριτσάκι πως δε γνωρίζει πολλά από ηλεκτρονικούς υπολογιστές, ενώ είχε προτείνει να μην υπάρχουν κινητά τηλέφωνα πάνω στο οικογενειακό τραπέζι και να μην έχουν τα παιδιά ηλεκτρονικούς υπολογιστές στα δωμάτιά τους. 

ΣΧΟΛΙΑ

Το "Π" σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.