search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 26.04.2024 01:30
MENU CLOSE

Πάπας: Να έχετε τη Βίβλο όπως το κινητό σας τηλέφωνο

05.03.2017 15:45
Κοινωνικό τιμολόγιο ΔΕΗ: Πώς θα δείτε εάν είστε δικαιούχοι - Πλησιάζουν οι αιτήσεις - Media

 

Μιλώντας από την πλατεία του Αγίου Πέτρου στο Βατικανό, ο Πάπας Φραγκίσκος κάλεσε τους πιστούς να έχουν μαζί τους τη Βίβλο και να τη διαβάζουν με την ίδια αφοσίωση που δείχνουν ασχολούμενοι με τα κινητά τους τηλέφωνα. «Τι θα συνέβαινε αν χειριζόμασταν τη Βίβλο όπως τα κινητά μας τηλέφωνα; Αν γυρνούσαμε πίσω να την πάρουμε όταν την έχουμε ξεχάσει κάπου; Εάν την κουβαλάμε μαζί, έστω και την έκδοση τσέπης; Αν διαβάζουμε τα μηνύματα του Θεού όπως τα μηνύματα στο κινητό;» αναρωτήθηκε ο προκαθήμενος της Ρωμαιοκαθολικής εκκλησίας.

Ο Πάπας χαρακτήρισε τη σύγκριση μεταξύ κινητού και Βίβλου παράδοξη και είπε ότι την έκανε για να προβληματίσει, προσθέτοντας πως η ανάγνωση της Αγίας Γραφής θα βοηθούσε τους ανθρώπους να αντιστέκονται στους καθημερινούς πειρασμούς.

Ο Πάπας Φραγκίσκος δεν χαλάει χατίρι όταν κάποιος του ζητάει να βγει μια σέλφι μαζί του, ενώ στο παρελθόν έχει χαρακτηρίσει το ίντερνετ και τα σόσιαλ μίντια δώρο Θεού.

Ωστόσο, το 2015 είχε παραδεχτεί σε ένα κοριτσάκι πως δε γνωρίζει πολλά από ηλεκτρονικούς υπολογιστές, ενώ είχε προτείνει να μην υπάρχουν κινητά τηλέφωνα πάνω στο οικογενειακό τραπέζι και να μην έχουν τα παιδιά ηλεκτρονικούς υπολογιστές στα δωμάτιά τους. 

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 26.04.2024 01:21