search
ΠΕΜΠΤΗ 28.03.2024 18:43
MENU CLOSE

Στη Σικελία 1.500 πρόσφυγες και μετανάστες που διασώθηκαν στη Μεσόγειο

05.03.2017 15:43
Στη Σικελία 1.500 πρόσφυγες και μετανάστες που διασώθηκαν στη Μεσόγειο - Media

 

Χίλιοι πεντακόσιοι μετανάστες και πρόσφυγες οι οποίοι διασώθηκαν από πλοία μη κυβερνητικών οργανισμών, μονάδες της Frontex και της ιταλικής ακτοφυλακής, φθάνουν στα λιμάνια της Σικελίας, του Ποτσάλο, της Κατάνης και της Μεσσίνα.

Το πλοίο Aquarius, του μη κυβερνητικού οργανισμού «Sos Mediterranee», σε συνεργασία με τους «Γιατρούς χωρίς Σύνορα», μετέφερε στην ξηρά και επτά νεογέννητα, πολλές έγκυες γυναίκες και εξήντα δυο Σύρους πολίτες, οι οποίοι είχαν εγκαταλείψει το Χαλέπι με προσωρινό προορισμό τη Λιβύη.

Δεκάδες εθελοντές στα λιμάνια της Σικελίας συμμετείχαν στην υποδοχή των προσφύγων και μεταναστών, ιδίως των μικρών παιδιών. Παράλληλα, πέντε άτομα που συμμετείχαν στον διάπλου της Μεσογείου, συνελήφθησαν από τις ιταλικές αρχές, με την κατηγορία εκμετάλλευσης της παράτυπης μετανάστευσης.

Όπως μεταδίδει, τέλος, η ιταλική δημόσια τηλεόραση Rai, σε ναυάγιο που σημειώθηκε στα ανοικτά των λιβυκών ακτών την περασμένη Πέμπτη, σύμφωνα με μαρτυρίες των εκατόν δέκα τεσσάρων διασωθέντων, έχασαν τη ζωή τους πάνω από εξήντα άνθρωποι.

 

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 28.03.2024 18:43