search
ΤΡΙΤΗ 16.04.2024 09:20
MENU CLOSE

Το πρώτο θανατηφόρο τροχαίο στην Ελλάδα (Video)

05.03.2017 17:27
Το πρώτο θανατηφόρο τροχαίο στην Ελλάδα  (Video) - Media

 

Στις αρχές του 1900, έκαναν την εμφάνισή τους στην Αθήνα τα πρώτα αυτοκίνητα. Λέγεται ότι το πρώτο αυτοκίνητο το έφερε ο βασιλιάς Κωνσταντίνος Α΄ το φθινόπωρο του 1900. 

Υπάρχει όμως και η άποψη, ότι πρώτος κάτοχος αυτοκινήτου στην Ελλάδα ήταν ο μεγαλοαστός Κωνσταντίνος Χρηστομάνος. Όποιος και να το έφερε πρώτος, το σίγουρο είναι ότι η τιμή ενός αυτοκινήτου ήταν προσιτή μόνο σε γαλαζοαίματους και πλούσιους.

Την εμφάνιση των πρώτων αυτοκινήτων ακολούθησε σύντομα και το πρώτο τροχαίο, που έγινε το πρωί της Κυριακής της 4ης Μαρτίου 1907 στη λεωφόρο Συγγρού στο ύψος του κτιρίου της ζυθοποιίας ΦΙΞ.

Εμπλεκόμενοι ήταν ο πρίγκιπας Ανδρέας, παππούς του σημερινού πρίγκιπα της Ουαλίας Καρόλου και ο υπουργός Νικόλαος Σιμόπουλος.

Θύμα του τροχαίου ήταν μια πεζή γυναίκα,η 25χρονη Ευφροσύνη Βαμβακά, μητέρα δύο ανήλικων παιδιών. Η άτυχη γυναίκα έχασε τη ζωή της, όταν χτυπήθηκε διαδοχικά και από τα δύο αυτοκίνητα…. 

Την επομένη οι εφημερίδες έγραψαν: «Επτά αυτοκίνητα κυκλοφορούν και θρηνούμε θύματα. Φανταστείτε τι θα συνέβαινε αν γίνονταν εβδομήντα»

Πηγή: mixanitouxronou.gr

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΤΡΙΤΗ 16.04.2024 09:19