search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 19.04.2024 23:49
MENU CLOSE

Le Figaro: Αυτό είναι το τζαμί που χτίζεται στην Αθήνα (Photos)

05.03.2017 19:27
Le Figaro: Αυτό είναι το τζαμί που χτίζεται στην Αθήνα (Photos) - Media

 

Το μόνο που φαίνεται προς το παρόν στις εικόνες από το τζαμί της Αθήνας είναι ένας τεράστιος μεταλλικός σκελετός και σακιά τσιμέντου, σύμφωνα με τη γαλλική εφημερίδα «Le Figaro».

Συγκεκριμένα, το δημοσίευμα της γαλλικής εφημερίδας γράφει ότι «τις τελευταίες ημέρες, στο ελληνικό Τύπο διαδίδονται εικόνες από ένα μεγάλο μεταλλικό πλαίσιο, στο οποίο μπορείτε να δείτε σακιά τσιμέντου και εμπορευματοκιβώτια, διάσπαρτα εδώ κι εκεί. Αυτά είναι τα θεμέλια του πρώτου τζαμιού στην Αθήνα. Η πόλη δεν είχε κατασκευάσει τζαμί από το τέλος της Τουρκοκρατίας, στις αρχές του δέκατου ένατου αιώνα. Βρίσκεται στην περιοχή του Ελαιώνα, κοντά στο κέντρο και το κτίριο θα είναι 500 τ.μ., αλλά δεν υπάρχουν σχέδια για την ανέγερση του μιναρέ. Οι αρχές προγραμματίζουν την ολοκλήρωση του έργου – που θα κοστίσει στον Ελληνικό Δημόσιο € 946.000 – έως τα τέλη Απριλίου».

Επίσης, και η γαλλική ειδησεογραφική ιστοσελίδα franceinter.fr αναφέρει ότι «η Αθήνα χτίζει το πρώτο της τζαμί».

«Το πρώτο τζαμί της Αθήνας θα ολοκληρωθεί τέλη Απριλίου αλλά δεν είναι πραγματικά θεαματικό: θα χωράει μόλις 350 πιστούς. Δεν πρόκειται δηλαδή για μεγάλο τζαμί, όπως σε μουσουλμανικές χώρες. Ωστόσο, αυτό το τζαμί είναι μοναδικό γιατί είναι το πρώτο που χτίζεται στην Ελλάδα από την ανεξαρτησία της το 1830. Επίσης, γιατί χρειάστηκαν χρόνια ώστε να μπορέσει να χτιστεί αυτό το απλό κτίριο γιατί η ορθόδοξη εκκλησία αντιστεκόταν. Αποτελεί νίκη για το 1 εκατομμύριο Αλβανούς που ζουν εδώ και 20 ή 30 χρόνια στην Ελλάδα και οι οποίοι είναι εξαιρετικά μετριοπαθείς στις ισλαμικές πεποιθήσεις τους», επισημαίνει.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 19.04.2024 23:49