search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 07:19
MENU CLOSE

Ξεκαθάρισε το τοπίο ο Ζιπέ: Δεν θα είμαι υποψήφιος

06.03.2017 09:50
Ξεκαθάρισε το τοπίο ο Ζιπέ: Δεν θα είμαι υποψήφιος - Media

 

Ο πρώην πρωθυπουργός της Γαλλίας, ο Αλέν Ζιπέ, ξεκαθάρισε το ομιχλώδες τοπίο που επικρατεί στις τάξεις των Ρεπουμπλικάνων τις τελευταίες εβδομάδες.

Η αποκάλυψη του σκανδάλου αργομισθίας της συζύγου του Φρανσουά Φιγιόν και η επακόλουθη καταβαράθρωση του σε όλες τις δημοσκοπήσεις προκάλεσαν θύελλα αναταραχών. Οι αποχωρήσεις από την προεκλογική του καμπάνια έγιναν καθημερινό φαινόμενο και οι φωνές που ζητούσαν – ή μάλλον απαιτούσαν – την παραίτηση του και την ανάληψη της υποψηφιότητας του από τον Αλέν Ζιπέ έγιναν εντονότατες.

Ο Ζιπέ όμως θέλησε να βάλει τη συνοχή του κόμματος πάνω από τις προσωπικές του επιδιώξεις. Παρά τη σχεδόν βέβαιη ήττα των Ρεπουμπλικάνων υπό τον Φιγιόν, ο Ζιπέ δε θα τον αμφισβητήσει σε αυτή την εκλογική αναμέτρηση, σεβόμενος την ήττα του στα προκριματικά του κόμματος.

Όλες οι δημοσκοπήσεις φέρνουν τον Ζιπέ να κερδίζει τις εκλογές αλλά ούτε αυτό ούτε η κομματική κατακραυγή στάθηκαν ικανά για να κάνουν τον Φιγιόν να παραιτηθεί.

Ο Ζιπέ σχολίασε το γεγονός αυτό κατά τη διάρκεια της συνέντευξης Τύπου, λέγοντας πως η «εμμονή του Φιγιόν με την υποψηφιότητα οδηγεί σε αδιέξοδο».

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 07:00