search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 19.04.2024 18:31
MENU CLOSE

Τσίπρας στο υπουργικό: Οφείλουμε να σπάσουμε τον φαύλο κύκλο της κρίσης

06.03.2017 09:52
SZ: Η γραβάτα του Τσίπρα στη ντουλάπα - Taz: Να παραιτηθεί ο Σόιμπλε - Media

«Έπειτα από 7 χρόνια καταστροφικής ύφεσης η χώρα έχει επιστρέψει σε θετικούς ρυθμούς ανάπτυξης. Αυτή η αδήριτη πραγματικότητα μας υποχρεώνει να σχεδιάσουμε την επόμενη μέρα, γιατί η επόμενη μέρα είναι ήδη εδώ». Αυτό τόνισε ο Αλέξης Τσίπρας στην εισαγωγική τοποθέτησή του στο υπουργικό συμβούλιο που συνεδριάζει με θέμα το στρατηγικό σχέδιο για την παραγωγική ανασυγκρότηση.

Αναφερόμενος στην τεχνική διαπραγμάτευση, σημείωσε ότι, είτε αρέσει σε κάποιους είτε όχι, η οικονομία άντεξε και ανέκαμψε και πως το αληθινό διακύβευμα δεν παίζεται στον χώρο συνεδρίασης τεχνικών κλιμακίων, αλλά στο πεδίο της πραγματικής οικονομίας. Είπε επίσης ότι κάποιοι στο επίπεδο των τεχνικών κλιμακίων μπορεί να επιμένουν στο δικό τους βιολί, αλλά η πραγματικότητα έχει κάνει το σκοπό τους «παράφωνο». Τώρα, υπογράμμισε, είμαστε σε θέση να συνθέσουμε εμείς το σκοπό.

​Η Ελλάδα έχει ήδη γυρίσει σελίδα, η οικονομία αντεξε η οικονομία ανέκαμψε, είπε κατά τη συνεδρίαση του Υπουργικού Στυμβουλίου ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας. Το αληθινό διακύβευμα δεν παίζεται στο χώρο της συνεδρίασης των τεχνικών κλιμακίων αλλά στο χώρο της πραγματικής οικονομίας, τόνισε ο κ. Τσίπρας.

Το διακύβευμα για το αύριο της οικονομίας, δεν παίζεται στο χώρο συνεδρίασης τεχνικών κλιμακίων αλλά στο πεδίο της πραγματικής οικονομίας.

— Prime Minister GR (@PrimeministerGR) March 6, 2017

Στο Υπουργικό Συμβούλιο θα αποφασίσουμε για την οργάνωση ενός διαλόγου για την ανάπτυξη, ανέφερε ο πρωθυπουργός. Όπως είπε ο Αλέξης Τσίπρας στη συνεδρίαση του Υπουργικού Συμβούλιου ευημερία είναι η μείωση των ανισοτήτων,η δίκαιη αναδιανομή του πλούτου,το δικαίωμα όλων σε αξιοπρεπή δουλειά, σε ένα βιώσιμο κράτος.

Για εμάς ευημερία είναι η μείωση των ανισοτήτων,η δίκαιη αναδιανομή του πλούτου,το δικαίωμα όλων σε αξιοπρεπή δουλειά, σε ένα βιώσιμο κράτος

— Prime Minister GR (@PrimeministerGR) March 6, 2017

Από σήμερα ξεκινά μια οργανωμένη διαδικασία, για την διαμόρφωση της Εθνικής Αναπτυξιακής Στρατηγικής τα επόμενα χρόνια, με ορίζοντα το 2021, ανέφερε ο πρωθυπουργός. «Οι πιο ανταγωνιστικές οικονομίες είναι αυτές που επενδύουν στην γνώση,την καινοτομία,το ανθρώπινο κεφάλαιο,τα συγκριτικά πλεονεκτήματα. Αυτή είναι η κατεύθυνση προς την οποία πρέπει να στραφούμε, έχοντας στο μυαλό μας ότι το τελικό αποτέλεσμα αντανακλάται στην κοινωνία», σημείωσε ο Πρωθυπουργός.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 19.04.2024 18:31