21/10/2020 11:02:06
16.12.2009

Εμβόλια...ληγμένα στις ΗΠΑ

Εμβόλια...ληγμένα στις ΗΠΑ - Media

Την άμεση ανάκληση 800.000 δόσεων του εμβολίου της εταιρίας Sanofi - Pasteur κατά της νέας γρίπης, ζήτησαν οι υγειονομικές αρχές των ΗΠΑ.  Πρόκειται για τέσσερις ολόκληρες και αριθμημένες παρτίδες οι οποίες κρίθηκαν, σύμφωνα με την έκθεση των ειδικών, «αναποτελεσματικές» επειδή σε καμία περίπτωση δε θα μπορούσαν να θωρακίσουν την υγεία των παιδιών 6 μηνών- 3 ετών -για τα οποία προορίζονταν-  από τον ιό  Η1Ν1.

Παραμένει δε παντελώς άγνωστος ο παράγων που υπεισήλθε από τον περασμένο Νοέμβρη μέχρι σήμερα και οδήγησε σε πρόωρη λήξη τα επίμαχα σκευάσματα. Όπως επίσης παραμένουν άγνωστες και οι συνθήκες κάτω από τις οποίες σήμανε αυτός ο όψιμος συναγερμός. Σύμφωνα με τα πρώτα στοιχεία, το πρόβλημα το εντόπισε η ίδια η εταιρία, αφού είχε ήδη αποστείλει στα νοσοκομεία της χώρας το σκάρτο προϊόν.

Δεν είναι απίθανο, λένε οι εμπειρογνώμονες, κάποιες από τις προβληματικές  δόσεις να έχουν ήδη γίνει. Αυτό όμως δε συνιστά πρόβλημα για τα παιδάκια που τα έλαβαν. Και δε χρειάζεται καν να ξαναεμβολιαστούν, παρά την ελλιπή κάλυψη για την οποία έγινε λόγος από τις υγειονομικές αρχές. Περίεργες και αντιφατικές τοποθετήσεις. Κι όσα ξέρει ο δοκιμαστικός σωλήνας, δεν τα ξέρει ο κόσμος όλος…

ΣΧΟΛΙΑ

Το "Π" σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.