17/01/2019 17:17:54

Οι Ρεπουμπλικάνοι στηρίζουν Φιγιόν μέχρι τέλους

Οι Ρεπουμπλικάνοι στηρίζουν Φιγιόν μέχρι τέλους - Media

 

Ο Φρανσουά Φιγιόν αποφάσισε να τα βάλει με όλους και με όλα, να πάει κόντρα στις δημοσκοπήσεις και να μείνει ως ο υποψήφιος της Κεντροδεξιάς για την προεδρία της Γαλλίας.

Το σκάνδαλο αργομισθίας της γυναίκας του έχει πλήξει ανεπανόρθωτα τη δημοφιλία του, με ένα μεγάλο μέρος του λαού να θεωρεί δεδομένο πως έχει καταχραστεί δημόσια χρήμα.

Παρά τις μύριες όσες αποχωρήσεις στελεχών από την προεκλογική του εκστρατεία και τη θεαματική του πτώση στις δημοσκοπήσεις (από το 28% που λάμβανε όταν κέρδισε τους προκριματικούς της Δεξιάς έπεσε στο 17%) ο Φιγιόν θέλει να συνεχίσει.

Το κόμμα του από ό,τι φαίνεται κάνει τα πάντα για να δείξει συνοχή και ομοψυχία σε αυτή τη δύσκολη περίοδο. Ο Αλέν Ζυπέ ξεκαθάρισε πως δεν πρόκειται να αμφισβητήσει την υποψηφιότητα Φιγιόν ενώ και η ηγεσία των Ρεπουμπλικάνων εξέφρασε εχθές δημόσια τη στήριξη της.

Τα πράγματα όμως είναι δύσκολα και θα χρειαστεί ένα θαύμα για να καταφέρει να προκριθεί στο δεύτερο γύρο των προεδρικών εκλογών. Οι Ρεπουμπλικάνοι, εδώ και μια εξηνταετία, προκρίνονται πάντα και αν ο Φιγιόν είναι ο πρώτος που αποτύχει τότε το πολιτικό του μέλλον προβλέπεται δυσοίωνο. 

ΣΧΟΛΙΑ

Το "Π" σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.