search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 19.04.2024 05:37
MENU CLOSE

Οι Ρεπουμπλικάνοι στηρίζουν Φιγιόν μέχρι τέλους

07.03.2017 06:57
Σοκ στη Γαλλία: Πενταετής φυλάκιση για τον πρώην πρωθυπουργό Φρανσουά Φιγιόν - Media

 

Ο Φρανσουά Φιγιόν αποφάσισε να τα βάλει με όλους και με όλα, να πάει κόντρα στις δημοσκοπήσεις και να μείνει ως ο υποψήφιος της Κεντροδεξιάς για την προεδρία της Γαλλίας.

Το σκάνδαλο αργομισθίας της γυναίκας του έχει πλήξει ανεπανόρθωτα τη δημοφιλία του, με ένα μεγάλο μέρος του λαού να θεωρεί δεδομένο πως έχει καταχραστεί δημόσια χρήμα.

Παρά τις μύριες όσες αποχωρήσεις στελεχών από την προεκλογική του εκστρατεία και τη θεαματική του πτώση στις δημοσκοπήσεις (από το 28% που λάμβανε όταν κέρδισε τους προκριματικούς της Δεξιάς έπεσε στο 17%) ο Φιγιόν θέλει να συνεχίσει.

Το κόμμα του από ό,τι φαίνεται κάνει τα πάντα για να δείξει συνοχή και ομοψυχία σε αυτή τη δύσκολη περίοδο. Ο Αλέν Ζυπέ ξεκαθάρισε πως δεν πρόκειται να αμφισβητήσει την υποψηφιότητα Φιγιόν ενώ και η ηγεσία των Ρεπουμπλικάνων εξέφρασε εχθές δημόσια τη στήριξη της.

Τα πράγματα όμως είναι δύσκολα και θα χρειαστεί ένα θαύμα για να καταφέρει να προκριθεί στο δεύτερο γύρο των προεδρικών εκλογών. Οι Ρεπουμπλικάνοι, εδώ και μια εξηνταετία, προκρίνονται πάντα και αν ο Φιγιόν είναι ο πρώτος που αποτύχει τότε το πολιτικό του μέλλον προβλέπεται δυσοίωνο. 

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 19.04.2024 03:10