search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 08:24
MENU CLOSE

Μπαλάφας: Η δεύτερη αξιολόγηση θα τελειώσει θετικά, με αμοιβαίες υποχωρήσεις

07.03.2017 09:34
Μπαλάφας: Δεν θα έκανα ότι ο Παπαδημούλης (Video) - Media

 

«Η δεύτερη αξιολόγηση θα τελειώσει θετικά, με αμοιβαίες υποχωρήσεις», δήλωσε ο υφυπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής, Γιάννης Μπαλάφας στον ραδιοφωνικό σταθμό του Αθηναϊκού-Μακεδονικού Πρακτορείου Ειδήσεων «Πρακτορείο 104,9 FM», σημειώνοντας, ωστόσο, πως «βλέπουμε συνεχώς το ίδιο έργο καθώς υπάρχει ένα τμήμα των δανειστών -στη βάση αυτή βρίσκεται το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο- που ανακαλύπτει την τελευταία στιγμή αντιρρήσεις, κρατάει καθυστέρηση, πατάει φρένο, ζητώντας να απορυθμίσουμε την αγορά εργασίας».

Ο κ. Μπαλάφας τόνισε ότι είναι «χωρίς επίδραση ουσιαστική και θετική τα μέτρα» τα οποία ζητούν οι δανειστές «στην επιχειρηματική ανάπτυξη και τη δραστηριότητα», ενώ ερωτηθείς για τη στάση που τηρεί η άλλη πλευρά στη διαπραγμάτευση σημείωσε πως «έχουμε ζήσει τις ακαμψίες των δανειστών».

Υπογράμμισε, δε, ότι η κυβέρνηση αντιμετωπίζει τα πράγματα μ’ ένα «μείγμα σοβαρότητας» και προσέθεσε: «Η συμφωνία του καλοκαιριού του 2015 εμείς την τηρούμε και καλούμε και τους άλλους, αυτή τη συμφωνία που συνυπογράψαμε για μία τριετία 2015-2018 να τη σέβονται και να την τηρούν».

Κληθείς να σχολιάσει τις αντιδράσεις σε ό,τι αφορά τη φοίτηση προσφυγόπουλων στο 1ο Δημοτικό Ωραιοκάστρου, ο υφυπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής σχολίασε ότι «αδικούν την τεράστια πλειοψηφία των κατοίκων της περιοχής ορισμένες συμπεριφορές λίγων ανθρώπων που δίνουν τον τόνο και προβάλλονται».

«Δεν πρέπει να αγνοούμε ότι το Ωραιόκαστρο ξεκίνησε ως οικισμός έχοντας 80% πρόσφυγες από τη Μικρά Ασία και το άλλο 20% ήταν Βλάχοι από το Πάικο. Όταν ένας τόπος έχει τέτοια προϊστορία, δεν είναι ούτε ρατσιστές ούτε ξενοφοβικοί η μεγάλη πλειοψηφία. Δεν πρέπει τον τόνο να τον δίνουν ορισμένοι, οι οποίοι για άλλους σκοπούς θέλουν να εμποδίσουν τα παιδιά να μάθουν γράμματα […] ακραία στοιχεία δεν πρέπει να δίνουν τον τόνο, να ενθαρρύνονται, να μονοπωλούν το ενδιαφέρον» υπογράμμισε.

Ο κ. Μπαλάφας είπε ακόμη πως γίνεται «πολύ μεγάλη προσπάθεια γύρω από τη διαβίωση, τη σίτιση και την εκπαίδευση των προσφύγων, που γίνεται με τη χρηματοδότηση της Ευρωπαϊκής Ένωσης», ενώ στην ερώτηση αν υπάρχουν σχέδια για τη δημιουργία νέων δομών φιλοξενίας σημείωσε: «Νέων, σε μαζική βάση, όχι. Αυτή τη στιγμή ολοκληρώνεται μια πολύ καλή δομή ανοιχτής φιλοξενίας στη Θήβα με πλήρη συναίνεση και της κοινωνίας και της δημοτικής αρχής Θήβας [Επίσης] με παροχή του δημάρχου της Στυλίδας, Απόστολου Γκλέτσου, δημιουργείται μια πολύ καλή, μικρή δομή των 300 ατόμων στη Στυλίδα. Όμως δεν υπάρχει τάση για περισσότερες δομές, έχει παγιωθεί ο αριθμός των ανθρώπων. Είναι γύρω στις 60.000, οι οποίοι εγκλωβίστηκαν μετά το κλείσιμο των συνόρων».

Το προσφυγικό, τόνισε ο υφυπουργός, «δεν είναι ένα ζήτημα το οποίο λύνεις και καθάρισες. Είναι μία συνεχής, δύσκολη διαχείριση την οποία προσπαθούμε να την κάνουμε με τον καλύτερο δυνατό τρόπο».

 

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 08:22