search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 10:43
MENU CLOSE

Σάλος με νέο νόμο στην Ουγγαρία – Eπιτρέπει την κράτηση των αιτούντων άσυλο

07.03.2017 10:14
Προειδοποίηση Αβραμόπουλου σε Ουγγαρία: Αν δεν τηρήστε τις δεσμεύσεις σας, θα υπάρξουν κυρώσεις - Media

Το Ουγγρικό Κοινοβούλιο προχώρησε στην έγκριση ενός αμφιλεγόμενου νόμου ο οποίος επιτρέπει στις αρχές της χώρας να θέσουν υπο κράτηση όλους τους αιτούντες άσυλο.

Σύμφωνα με τη νέα νομοθεσία, όλοι οι πρόσφυγες που έχουν καταθέσει αίτημα ασύλου, όσο αυτό εξετάζεται, θα βρίσκονται κλειδωμένοι σε συνοριακά κέντρα κράτησης, τα οποία θα έχουν δημιουργηθεί από κουκέτες πλοίου και γύρω από το χώρο θα υπάρχει ηλεκτρικός φράχτης.

Μάλιστα, σύμφωνα με τη νέα νομοθεσία  οι αιτήσεις όλων όσοι εισήλθαν στην Ουγγαρία από τη Σερβία ή από μια «τρίτη ασφαλή χώρα» θα κηρύσσονται «απαράδεκτες», ενώ η περίοδος εξέτασης του αιτήματος  περικόπτεται στις 3 μέρες και οι μετανάστες θα υποχρεωθούν να καλύψουν τα έξοδα της δικιάς τους… φυλάκισης στο συνοριακό κέντρο κράτησης.

Παράλληλα, ο νέος νόμος επιτρέπει στις ουγγρικές αρχές να καταγράψουν λεπτομερώς όλα τα στοιχεία των μεταναστών που μπαίνουν σε ουγγρικό έδαφος και διατηρούν το δικαίωμα να επιστρέψουν όλους όσοι το αίτημά τους δεν εγκρίθηκε στα σύνορα με τη Σερβίας χωρίς καμία προειδοποίηση ως «μέσο αντιμετώπισης» της κρίσης.

Αμέσως μετά τη γνωστοποίηση της ψήφισης, ανθρωπιστικές οργανώσεις έχουν κάνει αιτήματα προς την Κομισιόν ώστε να επέμβει και να μπλοκάρει το νέο ουγγρικό νόμο, υποστηρίζοντας πως ο νόμος αντιβαίνει τις αρχές της ΕΕ, είναι αντίθετος στα ανθρώπινα δικαιώματα καθώς και στους κανόνες που αφορούν το προσφυγικό.

Ενώ πολλές είναι και οι οργανώσεις που ζητούν από την ουγγρική κυβέρνηση να δώσει ιδιαίτερη βαρύτητα τα δικαιώματα των ασυνόδευτων ανήλικων προσφύγων, τα οποία βάλλονται ακόμα περισσότερο από τη νέα νομοθεσία.

 

 

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 10:43