search
ΤΡΙΤΗ 23.04.2024 19:45
MENU CLOSE

Βουλή: Περαιτέρω δράσεις για τα τροχαία ζητούν 42 βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ

07.03.2017 19:32
Άφησε την τελευταία του πνοή στην άσφαλτο - Media
 
Την ανάγκη ανάληψης περαιτέρω δράσεων εκ μέρους της Πολιτείας για την ελαχιστοποίηση των τροχαίων στους ελληνικούς δρόμους υπογραμμίζουν 42 βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, με πρώτη υπογράφουσα την Αννέτα Καββαδία, με ερώτηση που κατέθεσαν προς τους υπουργούς Υποδομών, Εσωτερικών και Παιδείας. 
 
Οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ σημειώνουν πως το πρόσφατο τραγικό περιστατικό στην Εθνική Οδό Αθηνών-Λαμίας «αποτελεί έναν ακόμα κρίκο μιας πολύ μεγάλης αλυσίδας εγκληματικών τροχαίων που συμβαίνουν κάθε χρόνο στις εθνικές και επαρχιακές οδούς της χώρας και που έχουν ως αποτέλεσμα το θάνατο και το σοβαρό τραυματισμό μεγάλου αριθμού συμπολιτών μας». 
 
Μεταξύ άλλων οι 42 βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ τονίζουν πως «προκειμένου να επιτευχθεί ο στόχος ελαχιστοποίησης των σοβαρότατων τροχαίων στους ελληνικούς δρόμους, είναι αναγκαίο να αναληφθούν περαιτέρω δράσεις εκ μέρους της Πολιτείας. Απαιτούνται μέτρα που να αφορούν την οδική υποδομή και το οδικό περιβάλλον (οδόστρωμα, σήμανση, σηματοδότηση, φωτισμός, παρόδια αντικείμενα κ.λπ.), μέτρα ελέγχου (επιτήρηση οδών και οχημάτων, αστυνόμευση, πρόληψη, συντήρηση, κ.λπ.)». 
 
Ταυτόχρονα υπογραμμίζουν ότι απαιτούνται και «μέτρα επιμόρφωσης και ευαισθητοποίησης των πολιτών απέναντι στο πρόβλημα, ούτως ώστε να μεταβληθούν οι κοινωνικές στάσεις απέναντι στην παραβατική και στην αμελή-επικίνδυνη οδήγηση (εισαγωγή του μαθήματος οδικής ασφάλειας στο σχολικό πρόγραμμα, επιβράβευση των συνετών οδηγών που δεν υποπίπτουν σε παραβάσεις, π.χ. με μείωση των τελών κυκλοφορίας, υποχρέωση παρακολούθησης σεμιναρίων των σοβαρών παραβατών των διατάξεων του οδικού κώδικα, ποινές σε παραβάτες που να αντιστοιχούν σε κοινωνικές υπηρεσίες π.χ. σε νοσοκομεία που εφημερεύουν και δέχονται θύματα τροχαίων ή σε προγράμματα εξυπηρέτησης ανθρώπων που έχουν υποστεί σωματικές βλάβες από τροχαία,  κ.λπ.)». 
 
Οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ καλούν τους αρμόδιους υπουργούς να προβούν στην αύξηση των μέτρων ελέγχου και συντήρησης του οδικού δικτύου της χώρας ώστε να περιοριστούν οι κίνδυνοι των τροχαίων να λάβουν μέτρα επιμόρφωσης και ευαισθητοποίησης των πολιτών απέναντι στο πρόβλημα, όπως αυτά που περιγράφηκαν παραπάνω, ούτως ώστε να μεταβληθούν οι κοινωνικές στάσεις απέναντι στην παραβατική και στην αμελή-επικίνδυνη οδήγηση, να εισάγουν την υποχρεωτική διδασκαλία της Κυκλοφοριακής Αγωγής στο πλαίσιο του μαθήματος της Αγωγής Υγείας, να προβούν σε κατάρτιση βραχυπρόθεσμων και μακροπρόθεσμων προγραμμάτων και σε ενιαίο επιτελικό συντονισμό όλων των συναρμόδιων Υπηρεσιών, ούτως ώστε να υπάρξουν περαιτέρω αποτελέσματα στην προσπάθεια για την ελαχιστοποίηση των τροχαίων στη χώρα μας, να συγκροτήσουν Ενιαίο Επιτελικό Κέντρο σε ανώτατο δυνατό κυβερνητικό και υπηρεσιακό επίπεδο, με στόχο το διαρκή έλεγχο εφαρμογής και βελτίωσης των πενταετών Σχεδίων για την Οδική Ασφάλεια.
google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΤΡΙΤΗ 23.04.2024 19:45