search
ΣΑΒΒΑΤΟ 20.04.2024 07:24
MENU CLOSE

Anonymous: Προσοχή στο #Bluewhale Challenge – Οδηγεί τα θύματα στην αυτοκτονία (Video-Photos)

07.03.2017 20:15
Καταγγελία-βόμβα από τους Anonymous για τον θάνατο της Νταϊάνα - Media

 

Ένα νέο επικίνδυνο παιχνίδι έχει αρχίσει να εμφανίζεται στους κύκλους των social media, γνωστό ως «Bluewhale Challenge», με τους Anonymous να προειδοποιούν τους χρήστες του διαδικτύου για την ύπαρξή του μέσω ανακοίνωσής τους.

Οι «διαχειριστές» του παιχνιδιού απειλούν τα θύματά τους με δημοσίευση των προσωπικών στοιχείων τους και τα καλούν να πραγματοποιήσουν βήμα-βήμα κάποιες προκλήσεις που οδηγούν στον θάνατο.

Αναλυτικά, η ανακοίνωση της λεγεώντας των χάκερ:

«Πολίτες του Κόσμου… Είμαστε οι Anonymous.

Παρατηρούμε ότι τώρα τελευταία έχει γίνει πανικός με το νέο Challenge που έχει ως όνομα «Bluewhale».

 Ας εξηγήσουμε πρώτα τι είναι αυτό το challenge. Ουσιαστικά, αυτός που θέλει να παίξει γράφει μια ανάρτηση στα social media με το hashtag #bluewhale, #bluewhaleChallenge , #BlueshaleGame.

Μετά από αυτό, το πιο λογικό είναι να τον κάνει add ένας από τους δημιουργούς του παιχνιδιού. Θα στείλει τους κανόνες στο θύμα του, λέγοντας πράγματα όπως «θα κάνεις ότι σου λέω», «δεν θα μπορείς να βγεις από το παιχνίδι», «αν βγεις έχουμε τα στοιχεία σου», και ότι το τελευταίο βήμα είναι η αυτοκτονία. Πρόκειται για εγκληματική πράξη. Μέχρι τώρα, έχουν καταγραφεί περισσότεροι από 300 θάνατοι παιδιών από αυτό το παιχνίδι. Τα θύματα τους είναι μικρά παιδιά που δεν ξεπερνάνε τα 16 ( ηλικίες 12-16 ετών ). Ήρθε η ώρα να σταματήσουμε όλο αυτό που γίνεται. Οι Anonymous έχουν βρει τους υπεύθυνους!

Έχουμε εικόνες που δείχνουν συνομιλίες θυμάτων με τους εγκληματίες. Έχουμε εντοπίσει τον αριθμό τηλεφώνου του εγκεφάλου που κρύβεται πίσω από όλο αυτό. Έχουμε μιλήσει σε πολλά θύματα τα οποία ήθελαν να παίξουν το παιχνίδι ή το είχαν αρχίσει ήδη. Τους πείσαμε να μην παίξουν και να το σταματήσουν εδώ και τώρα. Προσπαθούμε να σώσουμε όσους περισσότερους γίνεται. Θύματα, που πείσαμε να μην παίξουν, δέχτηκαν να μας βοηθήσουν με των εντοπισμό των διαχειριστών του παιχνιδιού. Μας έδωσαν τα προφίλ τους! Εδώ είναι μερικές φωτογραφίες από συνομιλίες θυμάτων, από την ερευνά μας, και το προφίλ από το θύμα που μας βοήθησε σε αυτή την επιχείρηση των Anonymous.

 

    

Όποιος επιθυμεί να βοηθήσει τους Anonymous σε αυτή την επιχείρηση, μπορεί να μας βρει εδώ: https://www.facebook.com/opanonymousgreece/?ref=bookmarks».

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΣΑΒΒΑΤΟ 20.04.2024 07:20