search
ΠΕΜΠΤΗ 25.04.2024 04:18
MENU CLOSE

Αρχίζει το μασάζ στο κόμμα ενόψει πιθανής συμφωνίας

08.03.2017 05:15
Αρχίζει το μασάζ στο κόμμα ενόψει πιθανής συμφωνίας - Media

 

Ξαναζεσταίνεται από χθες το βράδυ, το σενάριο της επίτευξης τεχνικής συμφωνίας (Staff Level Agreement) ως το Eurogroup της 20ης Μαρτίου, ενώ νέος διαπραγματευτικός γύρος αναμένεται σήμερα, όπου είναι πιθανό να ξεκαθαρίσει και το αν η συμφωνία θα είναι πλήρης, ή θα αφήνει εκκρεμότητες (τα μέτρα – αντίμετρα του 2019) για μετά τις 20 Μαρτίου.

Κι ενώ χθες το πρωί υπήρχε η αίσθηση ότι τα κλιμάκια αναχωρούν από την Αθήνα καταγράφοντας μικρή πρόοδο, το μεσημέρι η εκπρόσωπος της Κομισιόν Ανίκα Μπράιτχαρτ ανακοίνωσε ότι οι εκπρόσωποι των θεσμών θα παραμείνουν στην Αθήνα προκειμένου να συνεχίσει να σημειώνεται πρόοδος και απέφυγε να δώσει ημερομηνία αποχώρησής τους.

Αίφνης δόθηκε σήμα ότι κάτι κινείται και στις 4μ.μ. ξεκίνησε νέος διαπραγματευτικός γύρος που έληξε λίγο μετά τα μεσάνυχτα, με κυβερνητικές πηγές να καταθέτουν την αισιοδοξία τους ότι μπορεί να υπάρξει Staff Level Agreement ως τις 20 Μαρτίου, ενώ ανέφεραν επίσης πως το ΔΝΤ δέχεται πως δεν υπάρχει δημοσιονομικό κενό για το 2018 κάτι που φαίνεται να “κλείνει” το ενδεχόμενο εφαρμογής μέτρων από το συγκεκριμένο έτος.

Στο μεταξύ παράλληλα προς τις διαπραγματεύσεις στο Χίλτον ο πρωθυπουργός χθες βράδυ φέρεται να ενημέρωσε το κόμμα για το σημείο που βρίσκονται οι συζητήσεις  και το σενάριο που διαγραφόταν τις τελευταίες ώρες, μετρώντας ενδεχομένως και τις εσωτερικές αντιδράσεις.

Αυτή η ώθηση που φαίνεται πώς παίρνει η διαπραγμάτευση παρά τα ανοιχτά ακόμη σημεία, ικανοποιεί την κυβέρνηση στο βαθμό που δίνει την αίσθηση ότι αυξάνονται οι πιθανότητες συμφωνίας και αντιστρέφει το κλίμα αβεβαιότητας που διαμορφώθηκε μετά τη δημοσιοποίηση των προσωρινών στοιχείων της ΕΛΣΤΑΤ για το τέταρτο τρίμηνο του 2016.

Επιπλέον, σε μια προσπάθεια να δώσει την αίσθηση εξωστρέφειας και το μήνυμα ότι η διακυβέρνηση κινείται και σε άλλα επίπεδα που άπτονται της καθημερινότητας του πολίτη, και να τραβήξει τα βλέμματα από την εξελισσόμενη διαπραγμάτευση ο πρωθυπουργός σήμερα πραγματοποιεί επίσκεψη  στη Θεσσαλονίκη. Στη 1μ.μ. επισκέπτεται τον Δήμο Παύλου Μελά για  την παράδοση του Σχεδίου Παραχώρησης του Στρατοπέδου «Παύλου Μελά» στη Δημοτική Αρχή και τους πολίτες. Στη συνέχεια θα έχει συνάντηση με τον Περιφερειάρχη Δυτικής Μακεδονίας και τους Προέδρους των τεσσάρων Επιμελητηρίων των νομών της Δυτικής Μακεδονίας και θα γίνουν ανακοινώσεις για τη δημιουργία Ταμείου Ανάπτυξης Δυτικής Μακεδονία.

Αύριο ο πρωθυπουργός θα βρίσκεται στις Βρυξέλλες για τη διήμερη Σύνοδο Κορυφής, αν και μέχρι στιγμής δεν έχουν γίνει γνωστές τυχόν επαφές του με ηγέτες και αξιωματούχους στο περιθώριο των εργασιών.

 

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 25.04.2024 02:24