10/12/2018 05:17:46

Η Λεπέν «τάζει» παραίτηση σε περίπτωση ήττας του #Frexit

«Ψηφίστε Λεπέν για να μη γίνει εμφύλιος πόλεμος στη Γαλλία» - Media

 

Η ακροδεξιά Μαρίν Λεπέν δεν έχει κερδίσει ακόμα τις εκλογές, αν μάλιστα πιστέψουμε τις δημοσκοπήσεις δεν υπάρχει και καμία περίπτωση να το κάνει.

Αυτό δε δείχνει να την εμποδίζει από το να κάνει σχέδια για το τι θα κάνει όταν αναλάβει την εξουσία, όπως για παράδειγμα το δημοψήφισμα για την έξοδο της Γαλλίας από την ΕΕ, γνωστό και ως «Frexit».

Σε δηλώσεις της η Λεπέν ξεκαθάρισε πως αν ηττάτο σε αυτό το υποθετικό δημοψήφισμα, το οποίο θα γινόταν μόνο σε περίπτωση εκλογής της, θα παραιτείτο άμεσα καθώς «ο λαός θα είχε αποφασίσει και οι αποφάσεις του λαού είναι πάνω από όλα».

Για την ιστορία, οι δημοσκοπήσεις φέρνουν τη Λεπέν στο δεύτερο γύρο των προεδρικών εκλογών στη Γαλλία. Εκεί όμως χάνει με σημαντική διαφορά τόσο από τον κεντρώο Μακρόν όσο και από τον κεντροδεξιό Φιγιόν.

Το γεγονός ότι καταφέρνει να χάνει στις δημοσκοπήσεις από τον Φιγιόν παρά τα σκάνδαλα που τον ταλανίζουν δείχνει πόσο λίγες είναι οι πιθανότητες της για εκλογή στο ανώτατο αξίωμα της Γαλλίας.

ΣΧΟΛΙΑ

Το "Π" σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.