search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 07:30
MENU CLOSE

Δεν αποκλείει εκλογές πριν το 2019 Ζουράρις

08.03.2017 11:23
Ζουράρις: Αν διαλυθεί η Κ.Ο. των ΑΝΕΛ θα είμαι βουλευτής «ελευθέρας βοσκής» - Media

Ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών Βολφγκανγκ Σοιμπλε χρησιμοποιεί το Grexit για εσωτερική κατανάλωση λόγω των γερμανικών εκλογών δήλωσε στα Παραπολιτικά 90,1 ο υφυπουργός Παιδείας, Κώστας Ζουράρις.

Αναφορικά στο αν θα μπει η τουρκική γλώσσα στα Νηπιαγωγεία της Θράκης απάντησε: «Αυτό δεν το ξέρω, το μαθαίνω και εγώ από εσένα. Υπάρχει και κάτι με τα ΦΕΚ που τα μαθαίνω και εγώ σιγά-σιγά, ότι το ΦΕΚ το δικό μου δηλαδή η αρμοδιότητα, έχω να κάνω μόνο με τα ελληνικά σχολεία ανά την υφήλιο αλλά του εξωτερικού. Δεν έχω καμία σχέση με τα προγράμματα του εσωτερικού και τα διοικητικά τα οποία είναι από το νηπιαγωγείο μέχρι και την τρίτη Λυκείου και τα έχουν οι άλλοι δυο συνυπουργούντες μαζί μου δηλαδή ο ίδιος ο Γαβρόγλου και ο Μπαξεβανάκης. Δεν έχει γίνει συζήτηση… δεν έχω ακούσει τίποτα αλλά μόλις ακούσω θα μπορώ να αποφανθώ».

Ερωτηθείς για το Αιγαίο και  αν επιμένει ότι αν χαθούν μερικά νησιά δεν χάλασε ο κόσμος ξεκαθάρισε πως  «Θα έχουμε νεκρούς κτλ… Χάλασε πάρα πολύ ο κόσμος αλλά λέω το εξής, επειδή γνωρίζουμε ότι τα τελευταία 3.000 χρόνια όχι μόνο χάσαμε μερικά νησιά αλλά πολλές φορές 5-6, αν μελετήσει κάνεις τα γεγονότα, χάσαμε όλα τα νησιά και όλα τα νησιά τα ξαναπήραμε. Σε όσους πληθυσμούς βλέπουμε να έχει χαθεί η ελληνική γλώσσα, ειδικά τους τελευταίους οχτώ αιώνες με την εισβολή των Μικρασιατών, με την Κάτω Ιταλία πχ και της περιοχές της Βόρειου Αφρικής, όπου χάθηκε η ελληνική γλώσσα μέσα σε μιάμιση, δυο, τρεις γενιές χάθηκε και ο ελληνισμός, τέλεια και παύλα! Έχω την εντύπωση ότι αυτήν τη στιγμή το Αιγαίο είναι ισχυρότερο παρά ποτέ. Όχι μόνο λόγω της ετοιμότητας των ελληνικών Ενόπλων Δυνάμεων και του φρονήματος που έχουνε και του ελληνικού λάου συνολικά, αλλά αυτή τη στιγμή ο ταραχοποιός, η Τουρκία, είναι εξαιρετικά αποδυναμωμένη».

Για το αν θα γίνουν εκλογές πρόωρα ή το 2019 απάντησε: «Το λέει και ο Θουκυδίδης ότι μέχρι το ‘19 ποιος ζει ποιος πεθαίνει. Το ανταρτικο σημαίνει να χρονοτριβείς το προ-επιβουλεύειν και το προ-αμύνεσθε και επομένως για να κερδίζεις χρόνο ο αντάρτης ο ανίσχυρος πρέπει να κερδίζει χρόνο δια της αποφυγής και επομένως από την 1η Ιανουαρίου του ’19 όπου θα ξαναδούμε λέει, βλέποντας και κάνοντας».

Στο ερώτημα αν θα πετούν την μπάλα στην εξέδρα και θα ροκανίζουν το χρόνο και θα πάνε στις εκλογές του ‘19 είπε: «Α, όχι αυτό τώρα για το ’19 τις εκλογές… μπορεί να είναι και νωρίτερα αλλά το ροκάνισμα εννοώ στη συνολική διαπραγματευτική δυνατότητα της Ελλάδας».

Τέλος για την Ημέρα της Γυναίκας είπε: «Αυτές οι ανοησίες είναι αμερικανιές και το Σαχλαμαριστάν το δυτικό. Εμείς έχουμε δυο – τρεις γιορτές της μητέρας. Η πρώτη γιορτή της μητέρας είναι η Κοιμήση της Θεοτόκου. Η δεύτερη γιορτή είναι τα Εισόδια της Θεοτόκου. Έχουμε λοιπόν δυο μέρες της μητέρας, τα άλλα είναι παραμύθια της Χαλιμάς».

 

 

 

 

Πηγή: parapolitika

 

 

 

 

 

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 07:28