23/05/2019 19:29:33

Βουλή: Διάταξη διπλασιάζει τους μισθούς της ηγεσίας του ΟΔΔΗΧ

Βουλή: Διάταξη διπλασιάζει τους μισθούς της ηγεσίας του ΟΔΔΗΧ - Media
 
Νέο γύρο πολιτικής αντιπαράθεσης αναμένεται να φέρει η διάταξη σε νομοσχέδιο του υπουργείου Οικονομικών που κατατέθηκε στη Βουλή το βράδυ της Τετάρτης και η οποία προβλέπει τον διπλασιασμό των αποδοχών του γενικού διευθυντή και του αναπληρωτή γενικού διευθυντή του Οργανισμού Διαχείρισης Δημοσίου Χρέους (ΟΔΔΗΧ). 
 
Η ρύθμιση «έφτασε» στη Βουλή στο νομοσχέδιο «Ενσωμάτωση στην εθνική νομοθεσία της Οδηγίας 2014/92/ΕΕ του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και του Συμβουλίου της 23ης Ιουλίου 2014 για τη συγκρισιμότητα των τελών που συνδέονται με λογαριασμούς πληρωμών, την αλλαγή λογαριασμού πληρωμών και την πρόσβαση σε λογαριασμούς πληρωμών με βασικά χαρακτηριστικά και άλλες διατάξεις». 
 
Όπως αναφέρει η Έκθεση του Γενικού Λογιστήριου «Εξαιρούνται, από το ανώτατο όριο για τις πάσης φύσεως αποδοχές και πρόσθετες αμοιβές ή απολαβές ή σύνταξη που ισχύουν για τους υπαλλήλους του δημόσιου τομέα (αποδοχές Γενικού Γραμματέα Υπουργείου ύψους 4.631 ευρώ/μηνιαίως, ο Γενικός Διευθυντής και ο Αναπληρωτής Γενικός Διευθυντής του Οργανισμού Διαχείρισης Δημοσίου Χρέους (ΟΔΔΗΧ). Για τους εν λόγω υπαλλήλους εφαρμόζεται εφεξής το ανώτατο όριο που ισχύει για τους δικαστικούς λειτουργούς και το κύριο προσωπικό του Νομικού Συμβουλίου του Κράτους (ΝΣΚ), που ανέρχεται σε 8.135 ευρώ/μηνιαίως (αποδοχές και πρόσθετες αμοιβές ή απολαβές του προέδρου του Αρείου Πάγου)».

ΣΧΟΛΙΑ

Το "Π" σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.