search
ΤΡΙΤΗ 23.04.2024 14:54
MENU CLOSE

«Πυρά» Πετρόπουλου κατά ΝΔ και ΠΑΣΟΚ: «Έιστε τόσο άχρηστοι…»

09.03.2017 13:22
«Πυρά» Πετρόπουλου κατά ΝΔ και ΠΑΣΟΚ: «Έιστε τόσο άχρηστοι…»  - Media

 

Πολιτική κόντρα ξέσπασε μεταξύ κυβέρνησης και αντιπολίτευσης με αφορμή την τροπολογία που κατατέθηκε στη Βουλή και προβλέπει τον νέο τρόπο υπολογισμού των συντάξεων.  

Στις προηγούμενες κυβερνήσεις της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ καταλόγισε ευθύνες ο υφυπουργός Εργασίας Τάσος Πετρόπουλος για το γεγονός, όπως είπε, ότι δεν είχαν φροντίσει να υπάρχει η δυνατότητα υπολογισμού του δείκτη μεταβολής μισθών. «Είστε τόσο άχρηστοι που τόσα χρόνια δεν κάνατε κάτι το οποίο έχουν κάνει όλες οι χώρες» τόνισε χαρακτηριστικά προς την αντιπολίτευση ο Τάσος Πετρόπουλος. «Δεν υπάρχει στην χώρα δείκτης μεταβολής μισθών. Που να το φανταστούμε; Λάθος μας» πρόσθεσε ο αρμόδιος υφυπουργός, ρίχνοντας το βάρος της ευθύνης στις προηγούμενες κυβερνήσεις.

Όπως εξήγησε ο Τάσος Πετρόπουλος η κυβέρνηση με την τροπολογία που κατέθεσε προσπαθεί να αποκαταστήσει την σχετική έλλειψη. Υπενθυμίζεται ότι η τροπολογία προβλέπει ότι η αναπροσαρμογή των συντάξιμων αποδοχών μέχρι και το 2020 θα γίνει βάσει του δείκτη τιμών καταναλωτή και από το 2021 και πέρα βάσει του δείκτη μεταβολής μισθών και αναμένεται να ψηφιστεί από την Ολομέλεια της Βουλής την ερχόμενη εβδομάδα. 

Βολές από την αντιπολίτευση

Ο Νότης Μηταράκης, από το στρατόπεδο της ΝΔ, άσκησε δριμεία κριτική στην κυβέρνηση κάνοντας λόγο για προχειρότητα και για συντάξεις δυο ταχυτήτων ενώ υποστήριξε ότι οι διαφορετικοί τρόποι υπόλογισμού των συντάξεων μπορεί να εγείρουν ζήτημα αντισυνταγματικότητας. Από την πλευρά της η βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Εύη Χριστοφιλοπούλου επιτέθηκε στην κυβέρνηση λέγοντας πως «είστε μαθητευόμενοι μάγοι της κακιάς ώρας», κάνοντας λόγο για «αλαλούμ», τονίζοντας πως η τροπολογία αποτελεί «μπάλωμα» στον «εκτρωματικό» νόμο Κάτρούγκαλου

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΤΡΙΤΗ 23.04.2024 14:54