search
ΤΡΙΤΗ 16.04.2024 21:49
MENU CLOSE

Νέος πονοκέφαλος για τη CIA: Το Wikileaks θα δώσει τα εργαλεία παρακολούθησης σε εταιρείες τεχνολογίας

09.03.2017 16:07
Τζούλιαν Ασάνζ: Σήμερα η απόφαση της βρετανικής δικαιοσύνης για έκδοσή του στις ΗΠΑ - Media

 

Σε τεράστιο πρόβλημα για την Κεντρική Υπηρεσία Πληροφοριών (CIA) των ΗΠΑ μετατρέπεται η διαρροή από το Wikileaks απόρρητων εγγράφων της που αφορούν σε μεθόδους και εργαλεία που χρησιμοποιεί για να μπορεί να παρακολουθεί κυριολεκτικά όλες τις “έξυπνες” συσκευές στον πλανήτη.

Σε ανακοίνωσή του μέσω Facebook, ο δημιουργός του Wikileaks, Τζούλιαν Ασάνς ανακοίνωσε ότι ο οργανισμός θα έλθει σε επαφή με εταιρείες τεχνολογίας, προκειμένου να τους δώσει αποκλειστική πρόσβαση στα εργαλεία που η CIA χρησιμοποιεί για να χακάρει κινητά τηλέφωνα, υπολογιστές και άλλες “έξυπνες” συσκευές.

Όπως εξήγησε ο Ασάνζ, στόχος του Wikileaks είναι οι επιχειρήσεις να βρουν τα αδύναμα σημεία στο λογισμικό των συσκευών τους και να τα ενισχύσουν, προκειμένου να αποτρέψουν μυστικές υπηρεσίες από το να μπορούν εύκολα να παρακολουθούν τους χρήστες τους.

Παράλληλά, ο Ασάνζ κατηγόρησε τη CIA για «καταστροφική ανικανότητα» επειδή είχε αποθηκεύσει ευαίσθητα δεδομένα σε ένα και μοναδικό «σημείο». «Είναι μια πράξη καταστροφικής ανικανότητας να δημιουργείς ένα τέτοιο οπλοστάσιο και να το φυλάς στο ίδιο μέρος», είπε ο Ασάνζ 
 
«Είναι αδύνατον να διατηρήσει κανείς τον έλεγχο των όπλων κυβερνοκατασκοπείας. Αν τα κατασκευάσετε, θα καταλήξετε να τα χάσετε», πρόσθεσε ο ιδρυτής του Wikileaks, υποστηρίζοντας ότι διαθέτει «πολλές περισσότερες πληροφορίες» για τις μεθόδους που χρησιμοποιεί η CIA.
google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΤΡΙΤΗ 16.04.2024 20:24