search
ΤΡΙΤΗ 16.04.2024 08:50
MENU CLOSE

«Food uniting People – #With Refugees» στη Θεσσαλονίκη: Πρόσφυγες μαγείρεψαν παραδοσιακά πιάτα από τις χώρες τους

10.03.2017 16:02
«Food uniting People - #With Refugees» στη Θεσσαλονίκη: Πρόσφυγες μαγείρεψαν παραδοσιακά πιάτα από τις χώρες τους - Media

 

Με παραδοσιακά πιάτα από τις χώρες καταγωγής τους, όπως Tawa (λαχανικά), Quzi με Tikka (μοσχαρίσιο κρέας), φαλάφελ και Kubeh (κεφτέδες), οκτώ άντρες πρόσφυγες από τους καταυλισμούς της Αλεξάνδρειας και της Βόλβης, “φίλεψαν” τους επισκέπτες του 19ου Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Θεσσαλονίκης, αλλά και πρόσφυγες που ήρθαν στην Θεσσαλονίκη γι’ αυτή την ιδιαίτερη εκδήλωση, που πραγματοποιήθηκε σε χώρο που στήθηκε μπροστά από το Μουσείο Κινηματογράφου, στο λιμάνι της πόλης.

Πρόκειται για την εκδήλωση “Food uniting People – #With Refugees” που διοργανώθηκε από την Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες και το 19ο Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Θεσσαλονίκης. Τέσσερις από τους συμμετέχοντες μάγειρες ειναι Γεζίντι από το Ιράκ, ενώ οι άλλοι τέσσερις Σύροι.

Ένας από τους πρωταγωνιστές αυτής της ξεχωριστής εκδήλωσης, ο 18χρονος Αχμέτ Ομπέιντ από τη Συρία δήλωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ότι συμμετείχε στη συγκεκριμένη δράση επειδή θέλει να δείξει τον γαστρονομικό πλούτο και την κουλτούρα της χώρας του, αλλά και να ευχαριστήσει τους Έλληνες για τη φιλόξενη στάση που τηρούν απέναντί τους.

Την ίδια άποψη εξέφρασε και ο 43χρονος Γεζίντι Χαντίρ Αμπάς από το Ιράκ πατέρας επτά παιδιών, ο οποίος τόνισε πως η εκδήλωση είναι μια ευκαιρία για να πουν κι αυτοί με τη σειρά τους το δικό τους ευχαριστώ στον ελληνικό λαό.

Σήμερα κάνουμε το Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ πιο νόστιμο”, δήλωσε ο εκπρόσωπος Τύπου της Ύπατης Αρμοστείας του ΟΗΕ για τους πρόσφυγες στη Βόρεια Ελλάδα Βασίλης Μίγκος. Συμπλήρωσε δε, ότι, “το σλόγκαν το οποίο χρησιμοποιήθηκε για την ξεχωριστή αυτή εκδήλωση είναι γεύσεις που ενώνουν τον κόσμο, ακριβώς γιατί το φαγητό είναι ένα ιδιαίτερο στοιχείο της παράδοσης του κάθε λαού και είναι αυτό το οποίο μπορεί να μας φέρει κοντά και να μας ενώσει”.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΤΡΙΤΗ 16.04.2024 08:24