search
ΣΑΒΒΑΤΟ 20.04.2024 15:49
MENU CLOSE

Συγκλονιστική υπόθεση: Ανακάλυψε υλικό παιδοφιλίας στον υπολογιστή του πατέρα της – Τον κατήγγειλε στην αστυνομία

10.03.2017 16:12
Συγκλονιστική υπόθεση: Ανακάλυψε υλικό παιδοφιλίας στον υπολογιστή του πατέρα της - Τον κατήγγειλε στην αστυνομία - Media
 
Συγκλονισμένη είναι η κοινωνία της Κύπρου από την αποκάλυψη ότι ανήλικη βρήκε υλικό παιδοφιλίας στον υπολογιστή του πατέρα της, τον κατήγγειλε στις αρχές και αυτός, ως αντίδραση, προσέφυγε στο Ανώτατο Δικαστήριο της χώρας, προκειμένου να ανατρέψει το ένταλμα ερεύνης για τις καταγγελίες.
 
Σύμφωνα με την εφημερίδα «Φιλελεύθερος», όπως αναφέρεται στην απόφαση του Ανωτάτου Δικαστηρίου, «ανήλικο πρόσωπο, πρώτου βαθμού συγγενείας με τον ύποπτο, κατήγγειλε στην Αστυνομία πως ο αιτητής (σ.σ. ο ύποπτος) διατηρεί λογαριασμό στο facebook και ότι μέσω αυτού συνομιλεί με ανήλικα κορίτσια με τα οποία ανταλλάσσει γυμνές φωτογραφίες, παρουσιαζόμενος ως άτομο νεαρότερης ηλικίας και προσκαλώντας ανήλικες να συναντηθούν μαζί του με σκοπό να τις “ψωνίσει”. Ήταν η θέση του εν λόγω προσώπου ότι πέτυχε πρόσβαση στον λογαριασμό του αιτητή αφού κατείχε τους κωδικούς πρόσβασης, τους οποίους της είχε δώσει ο ίδιος». 
 
Όπως επίσης προκύπτει από το περιεχόμενο της απόφασης του Ανωτάτου Δικαστηρίου, το οποίο απέφυγε να παραθέσει συγκεκριμένα στοιχεία που δυνατόν να οδηγούσαν στην ταυτότητα των εμπλεκομένων, ο ύποπτος είναι διαζευγμένος και διαμένει μαζί με τη μητέρα και την αδελφή του. 
 
Βάσει αυτής της μαρτυρίας, το Γραφείο Καταπολέμησης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος αποτάθηκε στο Δικαστήριο και εξασφάλισε το επίμαχο ένταλμα έρευνας. Σκοπός της έρευνας ήταν ο εντοπισμός ηλεκτρονικών δεδομένων που δυνατό να αφορούσαν διάπραξη αδικημάτων σεξουαλικής κακοποίησης παιδιού, κατοχής παιδικής πορνογραφίας και άγρας παιδιού για σεξουαλικούς σκοπούς. 
 
Το Ανώτατο Δικαστήριο, με πολυσέλιδη απόφασή του, εξέτασε έναν προς έναν όλους τους λόγους τους οποίους επικαλέστηκε ο ύποπτος στην προσπάθειά του να ακυρώσει το ένταλμα σύλληψης και τους απέρριψε. Κρίθηκε μάλιστα πως δεν πληρούνταν οι προϋποθέσεις και η περίπτωση δεν ήταν τέτοια ώστε να δώσει καν άδεια για υποβολή αίτησης έκδοσης προνομιακού εντάλματος για ακύρωση του επίμαχου εντάλματος έρευνας. Το ένταλμα λοιπόν παραμένει σε ισχύ και φαίνεται πως αν οι ισχυρισμοί της ανήλικης ευσταθούν, η υπόθεση θα πάρει τον δρόμο της Δικαιοσύνης.
 
google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΣΑΒΒΑΤΟ 20.04.2024 15:47