search
ΠΕΜΠΤΗ 25.04.2024 17:45
MENU CLOSE

Bloomberg: Έτοιμο το ΔΝΤ για συμμετοχή στο ελληνικό πρόγραμμα διάσωσης

10.03.2017 17:00
Αυτοί είναι οι 4 φιναλίστ για να αναλάβουν το ΔΝΤ - Media

 

Προς την κατεύθυνση της επανασυμμετοχής του στο ελληνικό πρόγραμμα διάσωσης κινείται το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο, σύμφωνα με πηγές που επικαλείται το Bloomberg.

Για μία αλλαγή στάσης η οποία μπορεί να βοηθήσει να ξεπεραστεί το αδιέξοδο αναφορικά με τη συμμετοχή του, το ΔΝΤ είναι έτοιμο να προσφέρει στην Ελλάδα ένα δάνειο μικρότερου ύψους από αυτό που είχε χορηγήσει πριν από πέντε χρόνια, έκαναν λόγο δύο πηγές, καθιστώντας πιο εύκολο για το Ταμείο να δικαιολογήσει την συμμετοχή του στις χώρες μέλη του.

Όπως αναφέρει δημοσίευμα του Bloomberg, το ποσό που συζητείται κυμαίνεται μεταξύ των 3-6 δισ. ευρώ, επισημαίνει μία εκ των πηγών, σε σχέση με τα 29 δισ. ευρώ που είχε χορηγήσει το ΔΝΤ στην Ελλάδα στο πλαίσιο του δεύτερου προγράμματος διάσωσης της χώρας το 2012.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα, η συμμετοχή του ΔΝΤ θα καθάριζε τον δρόμο της Γερμανίδας καγκελαρίου Άνγκελα Μέρκελ από ένα πολιτικό εμπόδιο, καθώς πλησιάζουν οι εκλογές του Σεπτεμβρίου, όπου διεκδικεί την επανεκλογή της. Η Μέρκελ και η Γενική Διευθύντρια του ΔΝΤ Κριστίν Λαγκάρντ, κατά τη συνάντηση που είχαν στο Βερολίνο τον Φεβρουάριο συζήτησαν για την ελάφρυνση του ελληνικού χρέους σε γενικές γραμμές, σημειώνει μία εκ των πηγών.

Επίσης, η Λαγκάρντ υπογράμμισε ότι οι παραχωρήσεις από την πλευρά της Ελλάδας αναφορικά με τις οικονομικές μεταρρυθμίσεις την κάνουν «πολύ πιο σίγουρη» ότι το ΔΝΤ θα συμμετάσχει στο πρόγραμμα.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 25.04.2024 17:43