search
ΤΡΙΤΗ 16.04.2024 13:38
MENU CLOSE

Καστοριά: Ο ειδικός φρουρός -δολοφόνος του οδηγού ταξί είχε πυροβολήσει και συλλάβει τον Μαζιώτη (Video-Photo)

11.03.2017 07:00
Καστοριά: Ο ειδικός φρουρός -δολοφόνος του οδηγού ταξί είχε πυροβολήσει και συλλάβει τον Μαζιώτη (Video-Photo) - Media

 

Ο άνθρωπος που είχε πυροβολήσει και συνέλαβε το ηγετικό μέλος του Επαναστατικού Αγώνα, Νίκο Μαζιώτη, κατά την αιματηρή συμπλοκή το καλοκαίρι του 2014 στο Μοναστηράκι, είναι ο ειδικός φρουρός που συνελήφθη για τη δολοφονία του οδηγού ταξί στην Καστοριά.

Ο 30χρονος ειδικός φρουρός είχε υποβάλει αίτημα για μετάθεση στην ιδιαίτερη πατρίδα του, η οποία έγινε δεκτή από το Αρχηγείο της ΕΛ.ΑΣ, για τον κίνδυνο αντεκδίκηση, μετά την σύλληψη του Μαζιώτη. Ο συλληφθείς είναι παντρεμένος στην Καστοριά και υπηρετεί με απόσπαση στην ΟΠΚΕ, ενώ πυροβόλησε τον 52χρονο ταξιτζή με το ιδιωτικό του 45άρι πιστόλι.

Συνταρακτική ήταν η αποκάλυψη πως δράστης της δολοφονίας του οδηγού ταξί είναι ο 30χρονος ειδικός φρουρός

Όταν οι αστυνομικοί τον προσήγαγαν για ανάκριση, ο ειδικός φρουρός ομολόγησε ότι αυτός είναι ο δράστης, αλλά έχει πέσει σε αντιφάσεις σε ό,τι αφορά το κίνητρο της ανθρωποκτονίας. Σύμφωνα με αστυνομικές πηγές, ο 30χρονος ισχυρίζεται ότι το έκανε για να ληστέψει το θύμα, λόγω σοβαρών οικονομικών προβλημάτων που αντιμετωπίζει, αλλά όπως έχει διαπιστωθεί το θύμα δεν έχει ληστευθεί, ούτε λείπουν πράγματα από το ταξί, ενώ και ο συλληφθείς αφήνει πολλά κενά στην κατάθεση του, γι’ αυτό οι αστυνομικοί δεν έχουν πειστεί για τους ισχυρισμούς του και ερευνούν όλα τα ενδεχόμενα.

Ο δράστης πυροβόλησε το θύμα του με όπλο των 45mm δύο φορές στο κεφάλι στον κρόταφο και μία στο στήθος.

Το όπλο του εγκλήματος βρέθηκε στο σπίτι του ειδικού φρουρού, είναι 45άρι, όπως έλεγαν εξ αρχής οι αστυνομικοί, αλλά δεν είναι υπηρεσιακό. Ήταν προσωπικό του και το κατείχε νόμιμα.

Ο νεκρός εντοπίστηκε έξω από το ταξί, σε απόσταση 40-50 μέτρων, στην περιοχή της Νέας Λεύκης Καστοριάς στις 20.45 το βράδυ της Παρασκευής. Η οικογένεια του τον αναζητούσε από τις 5.30 το απόγευμα.

Τελικά, εντόπισαν το όχημά του στην περιοχή της Λεύκης, μέσω του συστήματος των ραδιοταξί που διαχειρίζεται εταιρία στην Αθήνα.

Μια κάμερα που υπήρχε κοντά στο σημείο από όπου ο 52χρονος οδηγός ταξί επιβίβασε το δολοφόνο του ήταν αυτή που αποκάλυψε σύμφωνα με τα έως τώρα δεδομένα την ταυτότητα του δράστη του εγκλήματος.

Ο 30χρονος ειδικός φρουρός επιβιβάστηκε στο ταξί στο κέντρο της πόλης. Το όχημα στη συνέχεια ακολούθησε τη διαδρομή μέχρι να φτάσει στην ερημική περιοχή της Λεύκης. Αφού ο 30χρονος δολοφόνησε τον οδηγό ταξί, πυροβολώντας τον, επέστρεψε στην πόλη με τα πόδια.
Στο πλαίσιο των ερευνών, οι αστυνομικοί άρχισαν να «ξεσκονίζουν» τις κάμερες από τα καταστήματα. 
Σε μια από αυτές, και συγκεκριμένα στην κάμερα ασφαλείας ενός περιπτέρου, φάνηκε ένα άτομο να επιβιβάζεται στο ταξί. 
Ο άνδρας αυτός κάτι τους θύμιζε. Μετά από προσεχτική ανάλυση του βίντεο διαπίστωσαν πως πρόκειται για συνάδελφό τους. Έτσι λοιπόν, τον αναζήτησαν, τον συνέλαβαν και ο ίδιος φέρεται να ομολόγησε την πράξη του.

Η ανακοίνωση της αστυνομίας

«Για τη χθεσινή δολοφονία του 52χρονου ημεδαπού στη Λεύκη Καστοριάς, συνελήφθη 30χρονος ειδικός φρουρός, ο οποίος υπηρετεί σε υπηρεσία της Διεύθυνσης Αστυνομίας Καστοριάς. Προανάκριση συνεχίζεται, διερευνώνται τα αίτια».

Αυτός είναι ο οδηγός ταξί

Ο 52χρονος Κοσμάς Τζέλιος, είχε καταγωγή από την Τσάκωνη Καστοριάς, ήταν παντρεμένος και είχε δύο παιδιά.

Η μία κόρη του 52χρονου διαμένει στη Γερμανία όπου σπουδάζει. Συγγενείς επικοινώνησαν μαζί της και την ενημέρωσαν ότι ο πατέρας της βρέθηκε νεκρός και η κοπέλα επιστρέφει εσπευσμένα στην Ελλάδα.

Στον εισαγγελέα Καστοριάς ο αστυνομικός που δολοφόνησε τον οδηγό ταξί

Στον εισαγγελέα Καστοριάς και υπό αυξημένα μέτρα ασφαλείας μεταφέρθηκε ο αστυνομικός που δολοφόνησε τον οδηγό ταξί χθες το απόγευμα σε ερημική τοποθεσία στην Λεύκη Καστοριάς.
Του απαγγέλθηκαν οι κατηγορίες για ανθρωποκτονία από πρόθεση και οπλοχρησία, ενώ ο 30χρονος αστυνομικός ζήτησε προθεσμία προκειμένου να απολογηθεί. Πριν από λίγο οδηγήθηκε εκ νέου στα κρατητήρια της αστυνομικής διεύθυνσης Καστοριάς. Οι αστυνομικές αρχές υπό το φόβο επεισοδίων από την πλευρά των συγγενών του θύματος, επέλεξαν να παρουσιάσουν τον δράστη ενώπιον του εισαγγελέα Καστοριάς, την ίδια χρονική στιγμή που πραγματοποιούταν η νεκρώσιμος ακολουθία του άτυχου οδηγού ταξί. Εκατοντάδες ήταν οι φίλοι και συνάδελφοι, που παραβρέθηκαν στην κηδεία του 52χρονου στο χωριό Τσάκωνη Καστοριάς, ενώ όλα τα ταξί της πόλης από νωρίς το πρωί σε ένδειξη πένθους φέρουν μαύρες κορδέλες.

Πηγή φωτογραφίας: alphafm.gr

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΤΡΙΤΗ 16.04.2024 11:18