search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 08:42
MENU CLOSE

Ερντογάν: Απομεινάρια των Ναζί (και) οι Ολλανδοί

11.03.2017 11:45
Ελβετία: Εισαγγελική έρευνα για το πανό «Σκοτώστε τον Ερντογάν» (Photo) - Media

 

Σφοδρή επίθεση στην ολλανδική κυβέρνηση εξαπέλυσε ο Τούρκος πρόεδρος Ταγίπ Ερντογάν με αφορμή την απαγόρευση στο αεροπλάνο του Τούρκου υπουργού Εξωτερικών Μεβλούτ Τσαβούσογλου να προσγειωθεί στο αεροδρόμιο του Ρότερνταμ.

“Είναι απομεινάρια των Ναζί”, δήλωσε οργισμένος ο Τούρκος Πρόεδρος 

Αυτές οι πρακτικές των Ναζί, οι φασίστες και τα «σχέδια» τους δεν θα «ξαναπροσγειωθούν» στην Τουρκία, είπε ο Ερντογάν.

Εκπρόσωπος της ολλανδικής κυβέρνησης ανέφερε πως η απαγόρευση αποφασίστηκε για λόγους δημόσιας τάξης και ασφάλειας που τίθενται σε κίνδυνο λόγω της τεταμένης ατμόσφαιρας που δημιουργεί η επίσκεψη του Μεβλούτ Τσαβούσογλου.

Επίσης ο εκπρόσωπος της ολλανδικής κυβέρνησης ανέφερε πως ενώ θα μπορούσαν μαζί με την τουρκική κυβέρνηση να βρουν κοινά αποδεκτές λύσεις, η Άγκυρα από την πλευρά της δεν σέβεται τους κανόνες που αφορούν στις δημόσιες συναθροίσεις.

«Πολλοί Ολλανδοί με τουρκικές ρίζες εξουσιοδοτούνται να ψηφίσουν στο τουρκικό δημοψήφισμα» ανέφερε.

«Η ολλανδική κυβέρνηση δεν έχει καμία αντίρρηση να υπάρξουν συγκεντρώσεις προκειμένου οι πολίτες να ενημερωθούν σχετικά, αλλά δεν επιτρέπεται οι συγκεντρώσεις αυτές να μετατρέπονται σε εστίες έντασης ανάμεσα στην κοινωνία. Η κυβέρνηση μας εγγυάται τη δημόσια τάξη και ασφάλεια».

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 08:38