search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 08:30
MENU CLOSE

Και όμως η Βarbie ήταν call girl! (Photos)

11.03.2017 12:46
Και όμως η Βarbie ήταν call girl! (Photos) - Media

 

Η κούκλα  Barbie αντιπροσωπεύει την τέλεια γυναίκα σε αναλογίες και ομορφιά και δεν υπάρχει κορίτσι που να μην έχει παίξει μαζί της. Ξέρατε όμως ότι η έμπνευση για τη δημιουργία της ήταν ένα call girl;

Για την ακρίβεια ένα κόμικ της γερμανικής εφημερίδας Bild που είχε για πρωταγωνίστρια μια συνοδό πολυτελείας που έκανε και στριπτίζ!

Η Lili ήταν πονηρή και μιλούσε με σεξουαλικά υπονοούμενα – για παράδειγμα, όταν στο κόμικ ένας αστυνομικός της κάνει παρατήρηση επειδή κυκλοφορούσε στο δρόμο με μαγιό, εκείνη του απάντησε “Και ποιο μέρος του μαγιό θέλετε να βγάλω;”. Έπειτα η Lili, το 1953 έγινε κούκλα για ενήλικες, δηλαδή ένα είδος μίνι sex doll, την οποία αγόραζαν κυρίως οι άνδρες.

Η επιχειρηματίας Ρουθ Χάντλερ ανακάλυψε στη Γερμανία την κούκλα Λίλι και ήταν ό,τι ακριβώς ζητούσε για τη δική της δημιουργία. Αυτό που αγνοούσε η Αμερικανίδα ήταν ότι η Λίλι του κόμικ, ήταν πόρνη.

Αγόρασε τρία κομμάτια. Το ένα το χάρισε στην κόρη της και τα άλλα δύο πήγαν κατευθείαν στο δημιουργικό τμήμα της Ματέλ. Με την επιστροφή της στις ΗΠΑ, η Χάντλερ στρώθηκε στη δουλειά και ξανασχεδίασε την κούκλα, με την καθοριστική συμβολή του μηχανικού Τζακ Ράιαν (1926-1991), που δούλευε στην κατασκευή οπλικών συστημάτων για λογαριασμό του Πενταγώνου.

Η νέα κούκλα με το όνομα Μπάρμπι (χαϊδευτικό της κόρης της Μπάρμπαρα) έκανε την παρθενική της εμφάνιση στις 9 Μαρτίου 1959. 

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 08:29