search
ΤΕΤΑΡΤΗ 24.04.2024 00:23
MENU CLOSE

Βυθίζονται χρυσός και πετρέλαιο

11.03.2017 13:27
Τράπεζες και ζάπλουτοι ιδιώτες «εξαφανίζουν» μεγάλες ποσότητες χρυσού και ακριβών νομισμάτων - Media

 

Βίοι παράλληλοι τόσο για το πετρέλαιο όσο και για τον χρυσό καθώς συνεχίζουν σε πτωτική τροχιά. Όσον αφορά το πολύτιμο μέταλλο, οι συνολικές απώλειες για την εβδομάδα που ολοκληρώθηκε ανήλθαν στο 2%, ενώ η χθεσινή συνεδρίαση ήταν η 9η συνεχόμενη που η τιμή του χρυσού έκλεισε σε αρνητικό έδαφος. Όπως είναι ευνόητο, το γεγονός ότι πληθαίνουν οι ενδείξεις πως η Fed ετοιμάζεται για αύξηση των επιτοκίων στην επόμενη συνεδρίαση δεν ευνοεί το πολύτιμο μέταλλο καθώς επωφελείται από τα χαμηλά επιτόκια.

Προς αυτήν την κατεύθυνση εξάλλου συνηγορούν και τα τελευταία μακροοικονομικά νέα: Ισχυρό στήριγμα για την αγορά αποτελούν τα νέα από το μέτωπο της απασχόλησης καθώς τον Φεβρουάριο προστέθηκαν 235.000 θέσεις εργασίας, ελαφρώς υψηλότερα μάλιστα από ότι προέβλεπαν οι αναλυτές. Βασικός μοχλός ανόδου σύμφωνα με στοιχεία ήταν ο κατασκευαστικός κλάδος. Κατά τ’ άλλα, στο 4,7% υποχώρησε το ποσοστό της ανεργίας έναντι 4,8% προηγουμένως.

Παράλληλα, ο μέσος μισθός τον Φεβρουάριο αυξήθηκε κατά 0,2% σε σχέση με τον Ιανουάριο και διαμορφώθηκε στα 26,09 δολάρια την ώρα, ενώ σε σχέση με το Φεβρουάριο του 2016 αυξήθηκε κατά 2,8% Τα οικονομικά στοιχεία, επίσης, δείχνουν ιδιαίτερα ενθαρρυντικά τόσο για την πορεία της οικονομίας όσο και για την πολιτική της Fed η οποία πολύ πιθανόν να αυξήσει τα επιτόκια τις επόμενες μέρες.

Τελικά χθες, ο χρυσός παραδόσεως Απριλίου υποχώρησε κατά 0,2% στα 1.201 δολάρια η ουγγιά, ήτοι τα χαμηλότερα επίπεδα από τις 30 Ιανουαρίου.

Τι γίνεται με το πετρέλαιο

Σημαντική «βουτιά» για την εβδομάδα που ολοκληρώθηκε χθες για το αργό καθώς εντάθηκαν οι ανησυχίες για διατάραξη της ισορροπίας της αγοράς. Αφορμή στάθηκαν οι εκθέσεις της αμερικάνικης κυβέρνησης που έδειξαν απροσδόκητη αύξηση των εγχώριων αποθεμάτων και της παραγωγής.

Η εξέλιξη αυτή θέτει σύμφωνα με τους ξένους αναλυτές σε κίνδυνο την ισορροπία που έτεινε να δημιουργηθεί στην αγορά μετά τη συμφωνία των μελών του OPEC για μείωση της παραγωγής.

Σε αυτό το κλίμα, το συμβόλαιο αργού πετρελαίου WTI παραδόσεως Απριλίου έχασε 1,6% και ολοκλήρωσε τις συναλλαγές στα 48,49 δολ/βαρέλι – παραμένοντας κάτω από το ψυχολογικό όριο των 50 δολ. –  στο χρηματιστήριο Εμπορευμάτων της Νέας Υόρκης. Οι τιμές του αργού κατέγραψαν απώλειες για πέντε διαδοχικές ημέρες με σημαντικές απώλειες 9,1%. 

Πηγή: sofokleousin.gr

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΤΕΤΑΡΤΗ 24.04.2024 00:23