search
ΤΕΤΑΡΤΗ 24.04.2024 11:01
MENU CLOSE

Δύο νεκροί στις ΗΠΑ από κατανάλωση τυριού – Το θανατηφόρο βακτήριο

11.03.2017 14:37
Αυτά είναι τα 5 πιο υγιεινά τυριά – Δείτε γιατί - Media

 

Οι αρχές διερευνούν ένα ξέσπασμα του ιού λιστέρια, που συνδέεται με την κατανάλωση συγκεκριμένου τυριού που προσέβαλε πολλούς ανθρώπους και σκότωσε δύο στο Κονέκτικατ και το Βερμόντ, ενώ 6 ακόμα νοσηλεύονται.

Οι ομοσπονδιακοί ερευνητές ανέφεραν ότι το βακτήριο λιστέρια υπήρχε σε ένα μαλακό λευκό τυρί με την εμπορική ονομασία Ouleout, το οποίο πωλείται στο ντελικατέσεν Vulto Creamery στη Νέα Υόρκη.

Το Τμήμα Δημόσιας Υγείας του Κονέκτικατ ερευνά με τους ομοσπονδιακούς αξιωματούχους και υπηρεσίες περιπτώσεις και σε άλλες αμερικάνικες πολιτείες, καθώς το «ένοχο» τυρί πωλείται επίσης στην Καλιφόρνια, το Σικάγο και το Πόρτλαντ.

Η εταιρία έχει ήδη προβεί σε ανακοίνωση μέσω της οποίας ανακαλεί όλα τα τυριά Ouleout, όμως πολλοί καταναλωτές πιθανολογείται ότι έχουν ήδη φάει το τυρί.

Η λιστέρια (listeria monocytogenes), αποτελεί έναν από τους πιο επικίνδυνους μικρο-οργανισμούς που προσβάλλουν τα τρόφιμα και θεωρείται η χειρότερη απειλή για το πιάτο μας.

Κατά μέσο όρο, προσβάλλονται 1.600 άνθρωποι από λιστέρια κάθε χρόνο, εκ των οποίων οι 260 καταλήγουν.

Μεγαλύτερο κίνδυνο για τη ζωή τους διατρέχουν οι εγκυμονούσες, οι ηλικιωμένοι και όσοι έχουν εξασθενημένο ανοσοποιητικό σύστημα.

Η λιστέρια έχει τη μακρύτερη διάρκεια νοσοκομειακής νοσηλείας απ’ όλες τις τροφιμογενείς λοιμώξεις και την υψηλότερη θνητότητα.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΤΕΤΑΡΤΗ 24.04.2024 11:01