search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 19.04.2024 01:29
MENU CLOSE

Επεισόδια στη Νάπολη για τον ρατσιστή της «Λέγκας του Βορρά» που βρίσκεται στην πόλη

11.03.2017 18:55
Νάπολη: «Έκρηξη» κατά της απαγόρευσης κυκλοφορίας – Μπουκάλια, καπνογόνα και κροτίδες κατά αστυνομικών - Media

 

Επεισόδια σημειώθηκαν αργά το απόγευμα στην Νάπολη, με αιτία την ομιλία του γραμματέα της ξενοφοβικής Λέγκας του Βορρά, Ματτέο Σαλβίνι. Ακροαριστεροί και αντιρατσιστικές οργανώσεις πήραν μέρος σε πορεία διαμαρτυρίας, με σύνθημα «έξω ο ρατσιστής Σαλβίνι από την πόλη μας». Ενώ η πορεία βρισκόταν σε εξέλιξη, μια ομάδα νέων, με κράνη και καλυμμένο το πρόσωπο και με διάφορες μάσκες, απομακρύνθηκε και περικύκλωσε τους αστυνομικούς, και άρχισε να πετά πέτρες και μολότοφ. Η αστυνομία απάντησε με δακρυγόνα, ενώ, παράλληλα, έκανε χρήση γκλοπ και αντλιών.

Σύμφωνα με τα ιταλικά μέσα ενημέρωσης, η περιοχή της Φουοριγκρόττα, όπου σημειώθηκαν οι συγκρούσεις, έχει υποστεί σοβαρές ζημιές. Ο αριστερός δήμαρχος της Νάπολης, Λουίτζι Ντε Ματζίστρις, τις περασμένες ημέρες τάχθηκε κατά της παρουσίας του Σαλβίνι στην Νάπολη, και της ομιλίας του σε χώρο που ανήκει στον δήμο. Υπενθύμισε, δε, ότι στο παρελθόν, ο γραμματέας της Λέγκα είχε μιλήσει για τους ναπολιτάνους με προσβλητικούς χαρακτηρισμούς και ότι η Λέγκα ευχόταν, « ο Βεζούβιος να σκεπάσει με λάβα όλη την Νάπολη» . Η νομαρχία, όμως, τελικά έδωσε πράσινο φως σ την οργάνωση της συγκεκριμένης εκδήλωσης, υποχρεώνοντας τον δήμο να προσφέρει τον χώρο του εκθεσιακού κέντρου της πόλης.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 19.04.2024 01:28