search
ΠΕΜΠΤΗ 28.03.2024 21:08
MENU CLOSE

Μηνάς Βιντιάδης-´Ενας συγγραφέας στη χώρα… των Tattoo

12.03.2017 07:52
Μηνάς Βιντιάδης-´Ενας συγγραφέας στη χώρα... των Tattoo - Media

 

«Όσα χρόνια έγραφα το TATTOOLAND ζούσα μέρα με τη μέρα τη ζωή του ήρωά μου, του Κουκ», λέει σε συνέντευξή του στο Αθηναϊκό – Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων ο συγγραφέας Μηνάς Βιντιάδης, για το έργο του που θα παρουσιάζεται από τη Δευτέρα στο Αγγέλων Βήμα. «Φόβοι, ελπίδες, όνειρα, εφιάλτες, παρελθόν και μέλλον μ’ έκαναν να ταυτίζομαι μαζί του. Μουσικές και σχέδια, λέξεις και χαράγματα γέμιζαν τις μέρες μου και τις νύχτες μου, οδηγώντας με σε άγνωστα μονοπάτια», συμπληρώνει.

Πώς σκεφτήκατε να γράψετε ένα έργο με θέμα τα tattoo;

Μια μέρα, έτσι ξαφνικά σου έρχεται η ιδέα. Στη συγκεκριμένη περίπτωση η φίλη μου ηθοποιός Ρέα Πεδιαδιτάκη, μου είπε ότι ένα εργαστήριο τατουάζ παρουσιάζει μεγάλο ενδιαφέρον, με παρακίνησε βάζοντάς μου τον σπόρο: μήπως πρέπει να γράψω ένα θεατρικό έργο; Η Ρέα δεν είναι μόνο καλή ηθοποιός, αλλά και ικανή tattoo artist, κι άρχισε να μου λέει διάφορες ιστορίες που συνέβαιναν. Κάτι έγινε μέσα μου…

Πώς ήταν η πρώτη εντύπωση σ’ αυτή την έρευνα που κάνατε;

Ψάχνοντας διάφορα για τα τατουάζ, μαγεύτηκα. Σκληρή τέχνη, αλλά με στιγμές απίστευτης τρυφεράδας. Πολλές ιστορίες, παράξενοι άνθρωποι, φαντασία και πραγματικότητα κονταροχτυπιούνται. Το απόλαυσα.

Εσείς έχετε κάνει τατουάζ;

Για πολλά χρόνια ήθελα να κάνω ένα. Πολλές φορές έφτανα μπρος στις πόρτες στούντιο αλλά ποτέ δεν έμπαινα μέσα. Δεν κατάλαβα ποτέ γιατί είχα έναν φόβο, μια άρνηση στα τατουάζ, πάντα στο παρά πέντε. Ίσως γιατί έχω πολλά στην ψυχή μου… Τώρα, πάντως, ξεπέρασα κάθε φόβο και είμαι έτοιμος!

Ποια πρόσωπα θα δει ο θεατής στη σκηνή του «Αγγέλων Βήμα»;

Κατέληξα στα εξής πρόσωπα για το έργο μου. Πρωταγωνιστής «ΚΑΠΤΕΝ ΚΟΥΚ», που έχει το εργαστήριο και κάνει tattoo. Γύρω στα 45. Φοράει λεπτά, μαύρα, δερμάτινα γάντια. Η ΝΟΡΑ, γύρω στα 35. Πελάτης. Η ΣΕΛΗΝΗ, νέα γυναίκα, 25-30, ηθοποιός. Μοντέρνο ντύσιμο, πολύ μακριά ξανθά μαλλιά, φοράει κάθε φορά που εμφανίζεται υπέροχα καπέλα και πάντα, ψηλές, άσπρες, μπότες. Ο «ΠΑΠΠΟΥΣ». Πάνω από 60. Συνταξιούχος δημόσιος υπάλληλος. Συντηρητικό ντύσιμο, πάντα γραβάτα και γιλέκο. Ο ΑΛΕΞ, νεαρός άνδρας, γύρω στα 25. Τζην παντελόνι, μακό με σχέδια. Ο ΝΤΙΕΓΚΟ, επίσης γύρω στα 25, με παρόμοια ενδυμασία.

   Δώστε μερικά στοιχεία για την ιστορία…

   Σ’ ένα εργαστήριο τατουάζ τα όρια της πραγματικότητας με τη φαντασία είναι μια κλωστή. Οι άνθρωποι γίνονται ένα με τις παράξενες μορφές που ζωγραφίζει στα σώματά τους ο «Κουκ», ο μυστηριώδης καλλιτέχνης.

   Η Νόρα, που μόλις χώρισε, ο «Παππούς», που έχασε ένα στοίχημα, ο Άλεξ κι ο Ντιέγκο, που έζησαν την κόλαση των ναρκωτικών και η παράξενη Σελήνη, μια νέα ηθοποιός.

   Καθένας τους κρύβει κι ένα μυστικό, μια ιστορία που το «μαγικό μοτεράκι» του «Κουκ» θα «χτυπήσει» στις ψυχές των θεατών όταν τα φώτα θα σβήσουν… Κανείς όμως δεν μπορεί να φανταστεί αυτό που θα χτυπήσει στη δική του ψυχή.

   Βιογραφικό σημείωμα

   Ο δημοσιογράφος και συγγραφέας Μηνάς Βιντιάδης, γεννήθηκε στο Πορτ Σάιντ της Αιγύπτου και μεγάλωσε στην ιδιαίτερη πατρίδα του την Κάσο, προτού εγκατασταθεί μόνιμα στην Αθήνα. Έχουν εκδοθεί τα μυθιστορήματά του «Τι είπα στην Κλαούντια», «Οι τρεις Μαρίες» (εκδ. Λιβάνη, 1996 και 1999), «Το δεξί πόδι του θεού» (Ελληνικά Γράμματα, 2003) η συλλογή διηγημάτων «Ο δράκος κόκορας» (Ελληνικά Γράμματα, 2006) και το τελευταίο «Τηγανίζουν πατάτες στον Άρη;», πριν από δύο χρόνια από τον «Τόπο».

  Διηγήματά του έχουν δημοσιευτεί στα πιο σημαντικά ελληνικά λογοτεχνικά περιοδικά και έχουν μεταφραστεί στα γερμανικά. Εργάστηκε από το 1984 στην εφημερίδα «Τα Νέα» ως συντάκτης ύλης, υπεύθυνος του πολιτιστικού τομέα και διευθυντής σύνταξης στο ιστορικό περιοδικό «Ταχυδρόμος», ενώ για περισσότερα από είκοσι χρόνια έγραφε και παρουσίαζε την εκπομπή «Λόγος Περιοδεύων», στο Τρίτο Πρόγραμμα της Ελληνικής Ραδιοφωνίας.

Είναι μέλος της Συμβουλευτικής Επιτροπής επί Καλλιτεχνικών Θεμάτων του Ιδρύματος «Μιχάλης Κακογιάννης», μέλος του Δ.Σ της «Εταιρείας για το Κτήριο της Όπερας και της Ακαδημίας Μαρία Κάλας» και αναπληρωματικό μέλος του Δ.Σ του «Σχολείον», της Ειρήνης Παπά.

Αυτό είναι το δεύτερο έργο του που παρουσιάζεται στη σκηνή μετά τον «Κάτω Παρθενώνα» που ανέβηκε πέρυσι με επιτυχία στο Κρατικό Θέατρο Βορείου Ελλάδος, σε σκηνοθεσία Περικλή Χούρσογλου.

INFO

Κείμενο: Μηνάς Βιντιάδης. Σκηνοθεσία: Κερασία Σαμαρά- Σκηνικά-κοστούμια: Τόνια Αβδελοπούλου. Σχεδιασμός φωτισμών: Βαγγέλης Μούντριχας. Μουσική Επένδυση: Τώνια Αποστόλου. Θεματική σύμβουλος: Ρέα Πεδιαδιτάκη. Βοηθός σκηνοθέτη: Τώνια Αποστόλου. Κινηματογράφηση: Νίκος Βουτενιώτης. 3D: Κοσμάς Φιλιούσης.

Παίζουν: Δημήτρης Αλεξανδρής, Ευτυχία Γιακουμή, Περικλής Λιανός, Μαργαρίτα Πανουσοπούλου, Αλέξανδρος Νταβρής, Δημήτρης Θεοδωρίδης.

Στο Αγγέλων Βήμα, στο 3ο Φεστιβάλ Ελληνικού Θεατρικού Έργου του 21ου Αιώνα, υπό την Αιγίδα του υπουργείου Πολιτισμού. Καλλιτεχνική Διεύθυνση: Λεία Βιτάλη.

Οι παραστάσεις ξεκινούν στις 13 Μαρτίου και θα διαρκέσουν μέχρι τις 14 Απριλίου και θα δίνονται κάθε Δευτέρα και Τρίτη στις 19.00. Σατωβριάνδου 36 (ΜΕΤΡΟ Ομόνοια), Τηλ. 21 0524 2211.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 28.03.2024 21:08