search
ΣΑΒΒΑΤΟ 20.04.2024 13:52
MENU CLOSE

Επιχείρηση εκκένωσης της ΕΛΑΣ σε Ζωγράφου και Αχαρνών

13.03.2017 08:08
Επιχείρηση εκκένωσης της ΕΛΑΣ σε Ζωγράφου και Αχαρνών  - Media

 

Σε ειδικές επιχειρήσεις της αστυνομίας, που έγιναν τις πρωϊνές ώρες, εκκενώθηκαν η Βίλα Ζωγράφου και ένα κτίριο στην οδό Αλκιβιάδου, που τελούσαν υπό κατάληψη από αντιεξουσιαστές και πρόσφυγες – μετανάστες, αντίστοιχα.

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες από αστυνομικές πηγές, κατά τη διάρκεια της επιχείρησης στη Βίλα Ζωγράφου- η οποία ήταν υπο κατάληψη από το 2011- δεν βρέθηκε κάποιο άτομο, ενώ στο κτίριο της οδού Αλκιβιάδου εντοπίστηκαν πρόσφυγες και μετανάστες που θα οδηγηθούν σε ειδικά κέντρα φιλοξενίας.

Σύμφωνα με τα όσα μετέδωσε η ΕΡΤ στο κτίριο της οδού Αλκιβιάδου βρέθηκαν 120 άτομα ενώ κατά τη διάρκεια των επιχειρήσεων έγιναν επτά προσαγωγές. 

Δηλώσεις Τόσκα

Στην εκτίμηση ότι η εγκληματικότητα υποχωρεί, προχώρησε ο αναπληρωτής υπουργός Προστασίας του Πολίτη Νίκος Τόσκας, μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό του Αθηναϊκού/ Μακεδονικού Πρακτορείου Ειδήσεων «Πρακτορείο 104,9Fm». «Δεν σταματάει ποτέ η δουλειά της αστυνομίας» είπε και πρόσθεσε ότι υπάρχουν σημαντικά αποτελέσματα στην καταπολέμηση του οργανωμένου εγκλήματος. Ωστόσο, τόνισε ότι παραμένουν σοβαρά προβλήματα με τα ναρκωτικά και την παραβατικότητα.

Ερωτηθείς για τις πρωινές επιχειρήσεις της αστυνομίας σε υπό κατάληψη κτήρια ο κ. Τόσκας, απάντησε: «Το πρώτο κτίριο στου Ζωγράφου, ανήκει στον δήμο Αθηναίων και το ήθελε για να χρησιμοποιηθεί ως πολιτιστικός χώρος. Οι καταληψίες, περίπου 5-6 άτομα, βρίσκονταν μέσα αρκετό καιρό. Το δεύτερο κτίριο ανήκει στον Ερυθρό Σταυρό και θέλει να το χρησιμοποιήσει για ασυνόδευτα παιδιά. Μέσα στο κτίριο βρίσκονταν πρόσφυγες, οι οποίοι έτσι και αλλιώς θα έπρεπε να είναι σε οργανωμένους χώρους. Όπως καταλαβαίνετε και οι δύο επιχειρήσεις είναι απολύτως δικαιολογημένες».

«Η προτεραιότητα του υπουργείου είναι να εξυπηρετηθεί ο πολίτης, υπάρχουν περιστατικά μεγάλης εγκληματικότητας υπάρχουν περιοχές προβληματικές, όπως η δυτική Αθήνα που ρίχνουμε βάρος» τόνισε ο αναπληρωτής υπουργός Προστασίας του Πολίτη ενώ αναφερόμενος στην περιοχή Ροτόντα της Θεσσαλονίκης υπογράμμισε ότι έχουν γίνει πολλαπλές δράσεις με αποτέλεσμα να έχει μειωθεί η δραστηριότητα των εμπόρων ναρκωτικών.

 

 

 

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΣΑΒΒΑΤΟ 20.04.2024 13:51