search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 16:27
MENU CLOSE

Στο πλευρό του Ομπάμα ο Ρεπουμπλικάνος Μακέιν: Βέλη κατά Τραμπ για τις υποκλοπές

13.03.2017 08:39
Σοκ για τον γερουσιαστή Μακέιν: Διαγνώστηκε με όγκο στον εγκέφαλο - Media

 

Ο γερουσιαστής Τζον Μακέιν, ένας βετεράνος Ρεπουμπλικανός και γνωστός επικριτής του Ντόναλντ Τραμπ, κάλεσε χθες Κυριακή τον αμερικανό πρόεδρο να αποδείξει τους ισχυρισμούς του ότι το τηλέφωνό του παρακολουθείτο από τον Μπαράκ Ομπάμα στη διάρκεια της προεκλογικής εκστρατείας το 2016 αλλιώς να αποσύρει την ανυπόστατη κατηγορία.

Σε συνέντευξή του στο CNN ο Μακέιν είπε: “Ο πρόεδρος έχει μια από τις δύο επιλογές, είτε να αποσύρει την κατηγορία, είτε να παρουσιάσει τις αποδείξεις που δικαιούται ο αμερικανικός λαός”.

“Δεν έχω κανένα λόγο να θεωρώ ότι αυτό αληθεύει αλλά πιστεύω ακόμη ότι ο πρόεδρος των ΗΠΑ μπορεί να το ξεκαθαρίσει μέσα σε ένα λεπτό. Το μόνο που έχει να κάνει είναι να σηκώσει το τηλέφωνο και να καλέσει τον αρχηγό της CIA, τον επικεφαλής της εθνικής υπηρεσίας πληροφοριών και να πει, ‘ΟΚ, τι έγινε;’. Γιατί σίγουρα θα γνωρίζουν αν ο πρώην πρόεδρος των ΗΠΑ παρακολουθούσε τα τηλέφωνα του Trump Tower”.

Ο Ομπάμα, μέσω εκπροσώπου, έχει διαψεύσει τον ισχυρισμό του Τραμπ, τον οποίο ο νυν πρόεδρος διατύπωσε στις αρχές του μήνα με μια σειρά από αναρτήσεις στον λογαριασμό του στο Twitter.

Επιπλέον, ο διευθυντής της υπηρεσίας πληροφοριών επί Ομπάμα, ο Τζέιμς Κλάπερ, έχει δηλώσει σε συνέντευξή του ότι δεν υπήρξαν τηλεφωνικές παρακολουθήσεις του Τραμπ ή της εκστρατείας του.

Αλλά ο ίδιος ο ρεπουμπλικανός πρόεδρος δεν έχει αποσύρει την κατηγορία του και ο Λευκός Οίκος ζήτησε από επιτροπή του Κογκρέσου, η οποία εξετάζει την ρωσική ανάμειξη στις προεδρικές εκλογές των ΗΠΑ, να διερευνήσει την καταγγελία περί υποκλοπών.

 

 

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 16:26