search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 02:30
MENU CLOSE

ΣτΕ: Παράνομη η ασφάλιση δικαστικών στο ΜΤΠΥ

13.03.2017 16:25
ΣτΕ: Παράνομη η ασφάλιση δικαστικών στο ΜΤΠΥ - Media

 

Παράνομη κρίθηκε από την Ολομέλεια του Συμβουλίου της Επικρατείας, η απόφαση του Διοικητικού Συμβουλίου του Μετοχικού Ταμείου Πολιτικών Υπαλλήλων (ΜΤΠΥ) με την οποία ασφαλίστηκαν σε αυτό, υποχρεωτικά, οι δικαστικοί υπάλληλοι

Συγκεκριμένα, η Ολομέλεια, με την υπ’ αριθμό 710/2017 απόφασή της, έκανε δεκτή την αίτηση της Ομοσπονδίας Δικαστικών Υπαλλήλων Ελλάδος (ΟΔΥΕ) και ακύρωσε την απόφαση ως παράνομη.

Η ΟΔΥΕ είχε προσφύγει στο ΣτΕ και ζητούσε να ακυρωθεί η απόφαση του Διοικητικού Συμβουλίου του επίμαχου Ταμείου, με την οποία αποφασίστηκε η εγγραφή στο ΜΠΤΥ: 1) των υπαλλήλων του υπουργείου Δικαιοσύνης, οι οποίοι είχαν ζητήσει την διαγραφή τους από το τέως Ταμείο Νομικών (ως δεύτερη ασφάλιση) και 2) των υπαλλήλων που διορίστηκαν στο υπουργείο Δικαιοσύνης από 1 Ιανουαρίου 2011 και μετά και οι οποίοι υπάγονται στην ασφάλιση του ΙΚΑ-ΕΤΑΜ από την ημέρα διορισμού τους.

Οι σύμβουλοι Επικρατείας έκριναν ότι η απόφαση του Διοικητικού Συμβουλίου του ΜΤΠΥ με την οποία, χωρίς νομοθετικό έρεισμα, επιχειρήθηκε η διεύρυνση του κύκλου των προσώπων που υπάγονται στην υποχρεωτική ασφάλιση του εν λόγω Ταμείου, είναι μη νόμιμη και ακυρωτέα και ακύρωσαν την από 29.6.2015 απόφασή του.

Πάντως, σύμφωνα με πληροφορίες, μετά την απόφαση της Ολομέλειας του Συμβουλίου της Επικρατείας, οι δικαστικοί υπάλληλοι θα διεκδικήσουν αναδρομικά την επιστροφή των ποσών τα οποία τους έχουν παρακρατηθεί έως σήμερα (περίπου 62 ευρώ το μήνα).

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 01:15