search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 04:35
MENU CLOSE

«Κόφτης» 50% στα κονδύλια του Στέιτ Ντιπάρτμεντ σε προγράμματα του ΟΗΕ

14.03.2017 06:38
Το μήνυμα του Στέιτ Ντιπάρτμεντ σε Αθήνα και Άγκυρα για την ένταση στο Αιγαίο - Media

   

Το υπουργείο Εξωτερικών των Ηνωμένων Πολιτειών σκοπεύει να περικόψει πάνω από τον μισό προϋπολογισμό που δίνει η χώρα σε προγράμματα των Ηνωμένων Εθνών, σύμφωνα με τα αμερικανικά μέσα ενημέρωσης.

Το περιοδικό Foreign Policy αποκάλυψε χθες ότι το Στέιτ Ντιπάρτμεντ έδωσε εντολή στο προσωπικό του να αναζητήσει περικοπές που ξεπερνούν το 50% της χρηματοδότησης προγραμμάτων του ΟΗΕ.

Οι ΗΠΑ ξοδεύουν περίπου 10 δισεκατομμύρια δολάρια (9,3 δις ευρώ) το χρόνο για τα Ηνωμένα Έθνη, είπε στην ανακοίνωσή του το περιοδικό. Το 2016 η Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες έλαβε από τις Ηνωμένες Πολιτείες 1,5 δις δολάρια (1,4 δις ευρώ) από το συνολικό ποσό του προϋπολογισμού της, που ανέρχεται σε 4 δις δολάρια (3,7 δις ευρώ).

Τα προγράμματα του ΟΗΕ που πιθανόν να επηρεαστούν περισσότερο από τις περικοπές περιλαμβάνουν το Διεθνές Ταμείο των Ηνωμένων Εθνών για Επείγουσες Ανάγκες Παιδιών και το Πρόγραμμα του ΟΗΕ για την Ανάπτυξη, σύμφωνα με την ανακοίνωση.

Δεν έχει διευκρινιστεί εάν οι περικοπές θα συμπεριληφθούν στον προϋπολογισμό του 2018 ή θα συμβούν σταδιακά στην υπόλοιπη θητεία του Ντόναλντ Τραμπ, είπε το περιοδικό.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 01:15