search
ΠΕΜΠΤΗ 18.04.2024 05:45
MENU CLOSE

Ρούτε: Οι Ολλανδοί θα σταματήσουν το ντόμινο του λαϊκισμού

14.03.2017 06:47
Ρούτε: Οι Ολλανδοί θα σταματήσουν το ντόμινο του λαϊκισμού - Media

 

Οι Ολλανδικές εκλογές επιτέλους έφτασαν.

Οι πολίτες καλούνται να ψηφίσουν στις 15 Μαρτίου και ο νυν πρωθυπουργός, ο Μαρκ Ρούτε, θέλει να είναι οι πρώτοι που θα πουν ένα ηχηρό «ΟΧΙ» στο λαϊκισμό.

Φυσικά ο ηγέτης του φιλελεύθερου VVD θα είναι ο μεγάλος νικητής σε περίπτωση που οι Ολλανδοί γυρίσουν όντως την πλάτη στον λαϊκισμό του ευρωσκεπτικιστή Γκέερτ Βίλντερς, ο οποίος αποτελεί το αντίπαλο δέος σε αυτή την εκλογική αναμέτρηση.

Ο Ρούτε παρομοίασε τις εκλογές με τους προημιτελικούς στη «μάχη κατά του λαϊκισμού», με τους ημιτελικούς να είναι οι εκλογές του Απριλίου στη Γαλλία και τους τελικούς να είναι οι εκλογές του Σεπτεμβρίου στη Γερμανία.

Μιλώντας για το ενδεχόμενο μιας πιθανής συνεργασίας με τον ακροδεξιό Βίλντερς, ο Ρούτε το απέρριψε κάθετα, δηλώνοντας πως «όταν η χώρα βρισκόταν σε κρίση εκείνος επέλεξε να βάλει το προσωπικό του συμφέρον πάνω από το κοινό, οπότε όχι, δεν υπάρχει καμία περίπτωση να συνεργαστούμε».

Ο Ρούτε προσέθεσε πως φοβάται για το ενδεχόμενο μιας νίκης της ακροδεξιάς, λέγοντας πως «είναι πολύ πιθανό να πληγεί η εικόνα μας. Δεν είναι ώρα για πειραματισμούς».

Αναφερόμενος στην πρόσφατη κόντρα με την Τουρκία και την σκληρή στάση που κράτησε η χώρα του, ο Ρούτε αποσαφήνισε πως η στάση του δεν επηρεάστηκε από την προεκλογική περίοδο και θα ήταν η ίδια όποτε και αν δεχόταν αντίστοιχες προκλήσεις.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 18.04.2024 04:28