search
ΤΕΤΑΡΤΗ 24.04.2024 22:46
MENU CLOSE

Σομαλοί πειρατές κατέλαβαν φορτηγό πλοίο – Είναι η πρώτη πειρατεία μετά το 2012

14.03.2017 07:45
Πειρατική επίθεση σε ελληνόκτητο πλοίο, 19 ναυτικοί όμηροι - Media

 

Σομαλοί πειρατές εκτιμάται ότι έκαναν πειρατεία σε φορτηγό πλοίο που μετέφερε καύσιμα και είχε σημαία Σρι Λάνκα, μετά το σήμα κινδύνου που εξέπεμψε το πλοίο, απενεργοποιώντας το σύστημα πλοήγησης και αλλάζοντας την πορεία του για τις ακτές της Σομαλίας, δήλωσε σήμερα ειδικός για την πειρατεία στο Reuters.

Το πλοίο Aris 13 που ανήκει σε εταιρία στο Ντουμπάι πιστεύεται ότι μετέφερε οκταμελές πλήρωμα, δήλωσε ο Βρετανός Τζον Στιντ της οργάνωσης αρωγής Oceans Beyond Piracy.

Ωστόσο, η Ναυτική Δύναμη της ΕΕ που δρα στο σημείο και είναι η αρμόδια για την καταπολέμηση της πειρατείας στην περιοχή δεν έχει, ακόμα επιβεβαιώσει το γεγονός.

Αν επιβεβαιωθεί θα πρόκειται για το πρώτο το πρώτο κρούσμα πειρατείας σε εμπορικό πλοίο από Σομαλούς πειρατές από το 2012

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΤΕΤΑΡΤΗ 24.04.2024 22:43